Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kínos helyesírási hibán röhög az internet - diplomaosztó ünnepség bakival

Forrás: kens5.com

Meglepődtek a University of Texas végzős hallgatói, mikor kézbe vették a diplomaosztó ünnepség programfüzetét. A brosúra címlapján kimaradt egy betű az egyetemi kar nevéből, ráadásul olyan rossz helyen, hogy egészen pikáns jelentést kapott a kifejezés – adta hírül a Daily Mail.

hirdetés
hirdetés

A Lyndon B. Johnson School of Public Affairs „public” (nyilvános, köz-) szavából véletlenül „pubic” (ágyéki, szemérem-) lett. A kar dékánja, Robert Hutchings levélben kért elnézést a diákoktól és szüleiktől a kínos bakiért. Mint írta, „megbocsáthatatlan” tévedés történt, de azon lesznek, hogy minél hamarabb kézhez kapják a végzősök az új, javított brosúrát. Mit tévesztenek legtöbbször a diákok? A leggyakoribb helyesírási hibákról itt olvashatsz bővebben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X