Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Végleg betiltják az alkohol fogyasztását az egyetemeken - itt az első fecske

University College London: a London University egyik tagintézménye. Itt is jöhet a szesztilalom
University College London: a London University egyik tagintézménye. Itt is jöhet a szesztilalom
Forrás: Wikipedia

A London University lehet az első felsőoktatási intézmény Nagy-Britanniában, ahol a jövőben egyáltalán nem fogyaszthatnak alkoholt a hallgatók. Az egyetem azért kezdte fontolgatni az intézkedést, hogy több muszlim diákot csábítsanak az intézménybe – számolt be a The Telegraph.

hirdetés
hirdetés

Malcolm Gillies professzor szerint az utóbbi időben jelentősen megnőtt az alkoholfogyasztó diákok száma, akik ráadásul nem mindig ismerik a mértéket – ezért a jövőben kitiltják a campuson lévő boltokból a szeszt: sem kapni, se fogyasztani nem lehet majd .

Az egyetem hallgatóinak egyötöde muszlim, többségük ráadásul nő. A professzor szerint a kulturális különbségek miatt – a muszlimoknak tilos alkoholt inniuk – érzékenyen érintheti őket, ha évfolyamtársaikat és barátaikat rendszeresen alkoholos itallal a kezükben, netán részegen látják. Életveszélyes őrület terjed a diákok között – a binge drinkingről itt olvashatsz bővebben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X