Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Végleg betiltják az alkohol fogyasztását az egyetemeken - itt az első fecske

University College London: a London University egyik tagintézménye. Itt is jöhet a szesztilalom
University College London: a London University egyik tagintézménye. Itt is jöhet a szesztilalom
Forrás: Wikipedia

A London University lehet az első felsőoktatási intézmény Nagy-Britanniában, ahol a jövőben egyáltalán nem fogyaszthatnak alkoholt a hallgatók. Az egyetem azért kezdte fontolgatni az intézkedést, hogy több muszlim diákot csábítsanak az intézménybe – számolt be a The Telegraph.

hirdetés
hirdetés

Malcolm Gillies professzor szerint az utóbbi időben jelentősen megnőtt az alkoholfogyasztó diákok száma, akik ráadásul nem mindig ismerik a mértéket – ezért a jövőben kitiltják a campuson lévő boltokból a szeszt: sem kapni, se fogyasztani nem lehet majd .

Az egyetem hallgatóinak egyötöde muszlim, többségük ráadásul nő. A professzor szerint a kulturális különbségek miatt – a muszlimoknak tilos alkoholt inniuk – érzékenyen érintheti őket, ha évfolyamtársaikat és barátaikat rendszeresen alkoholos itallal a kezükben, netán részegen látják. Életveszélyes őrület terjed a diákok között – a binge drinkingről itt olvashatsz bővebben.

(x)

Egyre népszerűbb itthon is az online KRESZ tanulás

Magyarországon több mint százezren futnak neki minden évben valamilyen vezetői engedély megszerzésének. Évről évre többen tanulnak online.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásÖn korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X