Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Videó: életveszélyes őrület terjed a diákok között - ez a binge drinking

Alkohol
Binge drinking - "hatékony", de veszélyes módja a szombat esti bulinak

Úgy tűnik, még mindig sok híve van a binge drinkingnek, vagyis az expressz lerészegedésnek. Egy 2011-es felmérés szerint minden harmadik olasz egyetemista „binge drinker”, vagyis egy-egy egyetemi buli előtt rövid idő alatt annyi alkoholt fogyaszt, hogy egészen az ájulásig lerészegedik.

hirdetés
hirdetés

A veszélyes játék lényege, hogy hatvan-hetven perc alatt legalább öt egységnyi alkoholt el kell fogyasztani. Az egyetemisták mellett a középiskolások sem vetik meg a módszert.

A féktelen partik hevében ráadásul megnő a nem kívánt terhességek száma is. A lányok hiába védekeznek fogamzásgátlóval, ha rosszullétig isszák magukat egy-egy bulin, a pirula is távozik a szervezetükből, így már nem jelent biztos védelmet – figyelmeztet a Huffington Post a „binge drinking” egy másik veszélyére. Egy másik veszélyes őrületről, a batmanningről itt olvashatsz bővebben.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X