szerző:
Eduline

A Google, a KPMG, a PricewaterhouseCoopers és az Ernst&Young a világ legvonzóbb munkahelye a pályakezdő diplomások számára - derül ki egy friss nemzetközi felmérésből.

Az Universum nevű svéd piackutató cég minden évben rangsorolja a világ nagyvállalatait az alapján, hogy mennyire népszerűek a pályakezdők körében. A toplistát 2009 óta toronymagasan a Google vezeti, a végzős egyetemisták a fejlett innovációs kultúra, a képzett munkatársak és a béren felüli juttatások miatt tartják vonzónak a vállalatot – számolt be a businessweek.com.

Google – a világ legvonzóbb munkahelye
©

A Google-t négy nagy könyvvizsgálócég követi a rangsorban: sok pályakezdő szeretne a KPMG, a PricewaterhouseCoopers, az Ernst&Young, valamint a Deloitte alkalmazottja lenni. Az ötödik helyen a Microsoft áll, amelyet a Procter & Gamble és a JP Morgan követ a listán.

Az idei rangsor nagy meglepetése az Apple, amely a tavalyi tizennyolcadik helyről idén a kilencedikre ugrott. A Coca-Cola ezzel szemben veszített a népszerűségéből: egy év alatt négy helyet csúszott hátra, 2011-ben a tizenkettedik a listán. A felmérés során 160 ezer üzleti vagy mérnöki diplomával rendelkező pályakezdőt kérdeztek meg a világ tizenkét legmagasabb GDP-jű országából. Melyek a legnépszerűbb vállalatok itthon? Összefoglalónkat itt olvashatod el.

eduline