szerző:
Eduline

Tagjai közé választotta a Budapesti Gazdasági Főiskolát az Európai Egyetemek Szövetsége (EUA); Európa legjelentősebb felsőoktatási szervezete 47 ország több mint 850 intézményét tömöríti.

A szövetség tagjaként a BGF - amely 42 ország 183 külföldi felsőoktatási intézményével ápol aktív kapcsolatot - tovább növelheti hazai és nemzetközi ismertségét és elismertségét, valamint új oktatási-tudományos együttműködési kapcsolatokat építhet ki - olvasható a főiskola közleményében, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.
   
Az európai felsőoktatási intézmények legfőbb szakmai szervezetét az európai egyetemek, a nemzeti rektori konferenciák, valamint a felsőoktatás és a kutatás terén aktív tevékenységet folytató szervezetek alkotják. A szövetség konferenciák, workshopok, szakmai fórumok, európai projektek szervezésében vállal szerepet, valamint felsőoktatási és kutatási tanácsadó központ is.

A BGF Pénzügyi és Számviteli Karának épülete. Bekerültek az európai szövetségbe
©

Sándorné Kriszt Éva rektor a tájékoztatás szerint a BGF felvételéről azt mondta, kiemelkedően fontos számukra, hogy mind belföldön, mind külföldön tovább erősítsék a főiskola szakmai elismertségét, és ebben fontos lépést jelent az Európai Egyetemek Szövetségében szerzett tagság.
   
A széles körű nemzetközi tudományos-kutatói kapcsolati rendszer lehetővé teszi, hogy a hallgatók nemcsak a hazai, hanem a teljes európai uniós munkaerőpiacon jól hasznosítható szakmai ismereteket szerezzenek képzésük során - hangsúlyozta.    
   
A Budapesti Gazdasági Főiskola korábban több rangos nemzetközi szervezethez is csatlakozott: így tagja a Eurashe-nak, amely az európai gyakorlatorientált képzést folytató felsőoktatási intézményeket tömöríti, az EDEN-nek, amelynek tagjai távoktatással és e-learninggel foglalkozó intézmények, szakemberek, valamint a SPACE-nek is, amely az üzleti tudományok és a nyelvoktatást folytató intézmények európai hálózata - áll a közleményben.

MTI