szerző:
Eduline

Se zsebpénz, se ösztöndíj és már a tartalékok is fogytán vannak? Sajnos a diákoknak nem csak a pihenéssel töltött hónapokat, hanem ezt is jelenti a nyári szünet. Most mutatunk pár hasznos taktikát, amivel akár több ezer forintot is spórolhattok a nyári szünetben is.


©

Szeretnétek minél olcsóbban megúszni a nyári utazgatásokat? Megmutatjuk, milyen vasúti kedvezményeket érdemes kihasználni.

Jegykiadó automata: 5 százalék kedvezmény

Öt százalékkal olcsóbban kaphatjátok meg, vagy vehetik át jegyeiteket ha jegykiadó automatánál vásároltok. A díjcsökkenés pedig nemcsak a teljes árú jegyekre vonatkozik, hanem a kedvezményesekre is.

Az e-vonatjegy még olcsóbb

Azon felül, hogy kényelmes, olcsóbb is. Az otthon kinyomtatott vagy okoseszközön bemutatott menetjegyeiteket a korábbi három helyett tíz százalékkal alacsonyabb áron vehetitek meg online. A korábbi szabállyal szemben pedig tényleg nem kell kinyomtatni sem, elég, ha a QR-kódot bemutathjátok a kalauznak a telefonotokon. Ezt a kedvezményt pedig a féláron vásárolt diákjegyek árából is levonják.

©

A vonatnál is van olcsóbb?

Bár még mindig egészen nyomott árakon utazhatnak a diákok a vonatokon, a telekocsizás felülírhatja sokak utazási szokásait. Két ismert telekocsi szolgáltatás az Oszkárt és a Blablacart.

Az árakat több tényező alakítja: jellemzően hétvégéhez közeledve inkább diákbarát árakat szabnak meg az autósok egy fuvarra, figyelembe véve a Máv árait. Az ár kicsit magasabb lehet, ha az autós vállalja, hogy háztól házig visz, valamint ha autópályán halad (így sokszor gyorsabb, mint a vonat), illetve van klíma az autóban (ez nyáron különösen áldás).

Ha úgy gondoljátok, hogy kipróbáljátok valamelyik szolgáltatást, akkor érdemes figyelnetek, hogy ki teszi fel a hirdetést a két szolgáltatónál, keressétek a minél nagyobb fuvarszámot, akkor is, ha az értékelésekben az áll, hogy nem túl beszédes a sofőr (vagy ellenkezőleg, be nem áll a szája az út alatt), mert az utazás biztonságánál semmi sem fontosabb.

Ingyenes strandok?

Kihasználnátok a hétvégi jó időt? Mutatjuk az ingyenes strandokat, ha ti is szeretnétek olcsón megúszni a hétvégi pancsolásokat, akkor itt van pár ötlet a Balaton-parti szabadstrandokra:

Kihasználnátok a hétvégi jó időt? Mutatjuk az ingyenes strandokat

Itt a nyár és hamarosan az év vége is, ha ti is szeretnétek olcsón megúszni a hétvégi strandolásokat, akkor itt van pár ötlet a Balaton-parti szabadstrandokra. Balatonberény - Csicsergő sétányi szabadstrand A község szabadstrandja közvetlenül a fizetős községi strand mellett, annak keleti szélénél található.