szerző:
Eduline

Három különböző témájú, de műveltségi kvízt tölthettek ki. Az egyik az általános műveltséget méri, többek között kultúra, történelem és földrajz témában, míg a másik az idegen szavak ismeretét teszteli, a harmadikban pedig közmondásokat kell kiegészíteni. Megbirkóztok velük?

 

©

Idegen szavak

Ebben a kvízben olyan szavak jelentését kell kitalálnotok, amelyekkel gyakran találkozhattok a hétköznapokban is. Nem okoz gondot a helyes választ eltalálni? Itt tölthetitek ki ezt a kvízt.

Történelem, kultúra, földrajz

Lássuk, hogy különböző témakörökben mennyire vagytok otthon. Történelem, kultúra, földrajz - többek között ezekben a témákban találkozhattok kérdésekkel az alábbi kvízben. Itt éritek el.

Ki tudjátok egészíteni ezeket a közmondásokat?

Ismeritek a közmondásokat, szólásokat? Ki is tudjátok egészíteni a hiányzó szavakat? Teszteljétek ismereteiteket ezzel a kvízzel.

Ha több kvíz is érdekel, kattints ide.

Ezt a tesztet ki kell próbálnotok, ha idén fogtok érettségizni töriből

Idén érettségiztek történelemből? Ezzel a kvízzel a forráshasználatot gyakorolhatjátok: két feladatot hoztunk nektek az előző évek feladatsoraiból. Az egyik feladatsor a fejlődő országok jelenkori problémáihoz kapcsolódik, míg a másik a középkori városokhoz. Hibátlan lesz? Itt találjátok a tesztet, amely a 2016-os és a 2017-es középszintű tavaszi történelemérettségi egy-egy feladatát tartalmazza: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide.