szerző:
Eduline

A következő kvízválogatásban főleg a néphagyománnyal kapcsolatos ismereteiteket tesztelhetitek: régi magyar szavak, tájszavak és szólások, közmondások. Mennyire vagytok otthon a témában? Ezekkel a tesztekkel kideríthetitek.

©

Régi magyar szavak - teszteljétek szókincseteket, ismeritek ezeket a szavakat? Ha van, amit nem, sosem késő gyakorolni.

Műveltségi kvíz: tudjátok ennek a tíz régi magyar szónak a jelentését?

Újabb tíz magyar szót válogattunk nektek a régi magyar szavak magyarázó adatbázisából. Néhányukkal ma is találkozhattok, vajon ugyanezzel a jelentéssel? Lássuk, kifog-e rajtatok! Itt találjátok a tesztet: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide. Lássuk, mennyire ismeritek ezeket a magyar filmeket. Nektek hibátlan lesz minden válaszotok. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.

Szólások, közmondások - elég jól ismeritek őket? A következő kvízben be kell fejeznetek a mondatokat. Melyik a helyes lehetőség?

Izgalmas műveltségi teszt: be tudjátok fejezni ezeket a szólásokat, közmondásokat?

Mit nem csinál egy fecske? Mit csinál az, akit kidobnak az ablakon? Lássuk, be tudjátok-e fejezni a következő szólásokat, közmondásokat. Teszteljétek magatokat ezzel a kvízzel. Itt találjátok a tesztet: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide. Szeretitek a földrajzot, és úgy érzitek, hogy magabiztosan boldogultok az ilyen témájú kérdésekben is?

Tíz magyar szó, amit sokan nem ismernek. Ti hogy vagytok ezzel? Teszteljétek magatokat.

Ezt a tíz magyar szót szinte senki nem ismeri: kétperces teszt

Ha szeretnétek fejleszteni a szókincseteket vagy csupán érdekelnek a tájszavak, ez a kvíz nektek való. Lássuk, eltaláljátok a jelentésüket?