szerző:
Eduline

Sokaknak október 31-én végleg lejár a diákigazolványuk, és hivatalosan már nem lesznek diákok, így nem vehetik igénybe a diákkedvezményeket sem. De van egy kártya, amelyet ha megigényeltek, továbbra is olcsóbban utazhattok, vásárolhattok.

©

Az EYCA nevű kártyát akkor is igényelhetitek, ha már nem jártok egyetemre, főiskolára, de még nem töltöttétek be a 30. életéveteket. Ez a kártya 36 európai ország kedvezményrendszerre épülő ifjúsági kártya.

Hogyan lehet igényelni, és milyen kedvezmények vannak?

Az igénylőlapot megtaláljátok az Oktatási Hivatal oldalán. A kártya igénylése sajnos nem ingyenes, az egy évre érvényes kártya díja 2 490 Ft. Ezt az összeget az igénylést megelőzően az Oktatási Hivatal bankszámlaszámára kell átutalni.

A kedvezmények több országban is élnek, de itthon is akad bőven jó lehetőség. Például kultúra, szórakozás, sport, bevásárlás kategóriában is találhattok kedvezményeket. A kedvezmények érvényesek antikváriumokba, hotelekbe és bárokba, mozikba és kalandpályákra is, ezen az oldalon böngészhettek a lehetőségek között.

Az új diákigazolvány egyébként egyben nemzetközi diákigazolvány is, mert szerepel rajta a "European Youth Card Association" (EYCA) logója, így a magyar diákok számos európai országban élhetnek a nemzetközi szervezet által biztosított kedvezményekkel.

Meddig érvényes a tavalyi diákigazolvány?

Meddig érvényesek a diákigazolványok, és meddig válthattok diákbérletet? Fontos, hogy ezeket észben tartsátok, ha nem akartok súlyos büntetéseket kifizetni a tömegközlekedésen. Meddig érvényesek a diákigazolványok? 2017/2018-as tanévre illetve a 2017/2018-as második félévére érvényes diákigazolványokkal a kedvezményes utazási lehetőséget 2018. október 31-éig vehetitek igénybe. Meddig válthattok kedvezményes bérletet? Legkésőbb 2018.