Így szerezhetitek be a kötelező olvasmányokat teljesen ingyen

Megkaptátok az idei kötelező olvasmánylistát vagy több oldalas a sillabusz? Ha nem szeretnétek több ezer forintot kifizetni a kötelező olvasmányokért, akkor így spórolhattok a könyveken akár több ezer forintot is.

Forrás: pixabay.com

Nem biztos, hogy mindig az a legjobb megoldás, ha megveszitek az összes könyvet, amit csak egy órához vagy kurzushoz kell elolvasni. Ha nem szerettek a neten olvasni és féltek, hogy a könyvtári könyvek elvesznek, akkor érdemes Rukkoláznotok, amivel ingyenesen szerezhetitek be a könyveket.

hirdetés
hirdetés

Mi az a Rukkola, és hogyan működik?

A rukkola.hu oldalon, fizetés nélkül, a cserére kínált kötetekért válogathattok mások könyvei közül. A cserebere szabályai egyszerűek: a „rukkolás” azt jelenti, hogy feltöltitek a megunt könyveiteket a rendszerbe, a „happolás” pedig azt, ha az oldalon olyan köteteket stoppoltok le, amelyeket szeretnétek megszerezni.

A Rukkola kínálatában egyetemi jegyzeteket és segédanyagokat is találtunk, azoknak pedig még könnyebb dolguk van, akik a kötelező olvasmányokat szeretnék beszerezni.

Hogyan lehet könyveket választani?

A happoláshoz pontok kellenek. Hogyan szerezhettek pontokat? Ha bedobtok a közösbe könyvet, akkor kaptok pontokat, és ezek segítségével vehettek le magadnak példányt a nagy közös könyvespolcról.

Hol lehet átvenni a könyveket?

Erre az úgynevezett "happontokon" van lehetőség. Itt leadhattok és felvehettek könyveket, amelyeket bizonyos ideig őriznek meg. Itt megtaláljátok a Rukkola Happontok listáját, illetve megtudhattok mindent a happontokról, ha itt olvastok utánuk.

Megvan, hol tanul a budapesti egyetemista: könyvtárkörkép

Ha most kezditek az egyetemet vagy főiskolát Budapesten, szinte biztos, hogy a következő könyvtárak közül valamelyikben megfordultok majd. Pontosan mennyibe kerül az éves beiratkozás, a napijegy vagy a kölcsönzés a nagy budapesti könyvtárakban? Cikksorozatunk első részében az intézményfüggetlen könyvtárakat néztük meg.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X