Képek: különleges buszból kölcsönözhetnek könyveket a kistelepülések lakói

A pécsi, megyei feladatokat is ellátó Csorba Győző Könyvtárnak 283 településen vannak olvasói. Ezek többségében könyvtár működik, a legkisebb, zömmel zsákfalvakban pedig a könyvtárbuszos szolgáltatás kínál jó alternatívát.

A könyvtár két mozgó járműve több ezer dokumentummal, nyomtatási és internetezési lehetőséggel várja az olvasókat, akik emellett a pécsi Tudásközpont milliós állományából is kérhetnek könyveket - írja a hvg.hu.

Forrás: Ruprech Judit
hirdetés
hirdetés

A könyvtárbusz projektek célja a hátrányos helyzetű térségek könyvtári ellátása. A buszok kéthetente jutnak el egy-egy faluba, ahol másfél órán át lehet kölcsönözni. Több képértkattintsatok a hvg.hu-ra.

Zseniális kerítés áll az üllői könyvtárnál: ez a nap képe

Sokan megosztották a Facebookon az üllői Vargha Gyula Városi Könyvtárának új kerítéséről készített fotókat. Nem véletlenül. Nemrég mi is megmutattuk a világsajtót bejáró kínai könyvtárról készített fotókat - de az üllői könyvtár dolgozói bebizonyították, hogy kevesebb pénzből is lehet ötletes környezetet adni a könyveknek.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X