Hét dolog, amit minden (leendő) elsőévesnek be kell szereznie, ha koliban fog lakni

A kollégiumi létforma egy teljesen más világ, nem árt felkészülni. Már most érdemes elkezdeni beszerezni a dolgokat a költözésre. Ezeket ajánlják a tapasztalt kollégisták:

hirdetés
hirdetés

1. Tisztítószerek

Persze nem minden koleszszoba lepukkant, de attól még egy nagytakarítás egyiknek sem árt. Ha te takarítod ki a szobát, akkor tudod, hogy biztosan rendesen meg lett csinálva.

2. Füldugó és alvós szemmaszk

Akár barátokkal, akár egyedül mész, sosem árt, ha van nálad füldugó és szemmaszk, hiszen egy új helyen nem tudhatod, hogyan fogsz tudni aludni (pedig a kolisok egyik legfontosabb tanácsa: ha lehet, aludj. Úgyis sokat fogsz majd éjszakázni bulik, ZH-k és vizsgák miatt).

3. Csíptethető kislámpa

Ez praktikus, ha olvasol, de nem akarod zavarni a többieket a villany felkapcsolásával.

4. Fürdős papucs

A közös zuhanyzó átka, hogy saját papucs nélkül nem érdemes használni.

5. Tükör

A szobák általában nincsenek felszerelve tükörrel, pedig - ugye? - egy egész alakos tükörre szükség van.

6. Plakátok és virág

Ez nem tűnhet fontosnak, pedig az. Az előző lakó teljesen lelakta a szobát vagy csak hullik a vakolat? Nem a legjobb dolog, de a javításig egy-két plakáttal eltakarhatod a hibákat. Nem tetszik a szoba színe? Plakát. Nem elég otthonos? Plakát. Nagyon sok mindenre megoldás egy jó plakát, és a mozikban általában ingyen be lehet szerezni. A virágok szintén hozzásegítenek ahhoz, hogy otthonodnak érezhesd a koleszt. Ha nem bírja a virág, egy kaktusz is megteszi.

7. Titkos éléskamra

Sosem tudhatod, mikor lesz életmentő egy kis keksz. Tanács: ne a konyhában tartsd, hanem az éjjeli szekrényben, lehetőleg valamilyen eldugott helyen. Hogy senki nem találjon rá, csak te.

Az orosz kollégiumok fura világa

Az Insider nagy portrét közöl a Moszkvában tanuló diákokról, és lakóhelyükről. Idegengyűlölő főbérlőnek nevezi a fotós, Pasca Dumont azokat, akik egy kínai lány elbeszélése szerint rendszerint rácsapják a telefont, amikor kiszúrják kínai akcentusát. Emiatt kénytelen kollégiumban élni, annak ellenére, hogy lenne pénze albérletre.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés