Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt a lista: így változtak a jogosítványszerzés és a KRESZ-tanfolyamok szabályai

Több ponton változtak a KRESZ és a jogosítványszerzés szabályai, összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Forrás: MTI Fotó: Földi Imre

Augusztus 15. óta legalább 580 kilométert kell teljesíteniük a gyakorlati tanfolyamon azoknak, akik jogosítványt szereznének: ez tanóránként majdnem 20 kilométer vezetést jelent. Felmentést azok sem kapnak, akik már elkezdték a képzést: mindenkinek ennyit kell vezetnie, aki augusztus 15-e után jelentkezett a forgalmi vizsgára.

hirdetés
hirdetés

Szigorodott a KRESZ-vizsga szabályozása is: a tanfolyam megkezdésétől számított kilenc hónapon belül jelentkeznetek kell vizsgára. Ha elsőre nem sikerül, néhányszor még próbálkozhattok: a tanfolyam első előadásától számított egy éven belül kell levizsgáznotok. Mennyibe kerül a motoros jogsi megszerzése? Erről itt olvashattok, azt pedig, hogy milyen kiadásokkal jár az autóvezetői engedély kiváltása, itt nézhetitek meg.

Mentesülnek viszont elméleti tanfolyam elvégzése és a vizsgázás alól azok a motorosok, akik magasabb kategóriájú jogosítványt szereznének, és az előző vezetői engedély megszerzése óta még nem telt el két év. Erről részletesen itt olvashattok.

Az elméleti és gyakorlati tanfolyamot el lehet végezni orvosi igazolás nélkül is, a jogosítvány kiállításához azonban továbbra is szükség van a dokumentumra. További változás, hogy - ha az iskola beleegyezik -, a 18 éven aluli tanuló szülője részt vehet egy gyakorlati órán. Hogyan változtak a szabályok az elmúlt években? Összefoglalónkat itt találjátok.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X