Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezt nem köszönik meg a friss diplomások az egyetemeknek?

A diplomás pályakezdők fele nem talál állást az Egyesült Államokban, vagy alacsonyabb beosztásban dolgozik, mint a végzettsége indokolná – adta hírül a Huffington Post.

hirdetés
hirdetés

Hiába tanult évekig, minden második friss diplomás nem tudja használni azt a képzettséget, amelyet az egyetemen szerzett. Mára természetessé vált, hogy BA/BSc diplomával pincérként, recepciósként dolgoznak az amerikai huszonévesek.

A legrosszabb helyzetben a humán és művészeti szakokat végzett friss diplomások vannak, míg természettudományi, pedagógusi vagy egészségügyi diplomával könnyebb elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Igaz, a magas fizetés itt sem garantált: többnyire alacsonyabb pozíciókra keresnek munkaerőt, így hiába végzi el valaki a mesterképzést, ha csak segédápolóként tud elhelyezkedni.

A munkanélküli vagy keveset kereső pályakezdők ráadásul az egyetem alatt felhalmozott tetemes adósságukat is évtizedekig törleszthetik. Akik életük végig nyögik a diákhitelt – összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X