szerző:
Eduline

Minden nap órákat ültök a buszon vagy a metrón és szívesen használnátok ezt az időt olvasásra vagy nyelvtanulásra, de a szótárak és a könyvek túl nehezek, hogy magatokkal cipeljétek? Mutatunk három jó megoldást, amivel megoldódhat a gondotok!

Számos ingyenesen letölthető mobilalkalmazás segíthet már nektek, ha egy-egy dolgozat előtt még fel akartok készülni történelemből vagy utazás közben olvasnátok egy kicsit. Mutatunk belőle példákat. További remek alkalmazásokat itt találtok

Ingyenkönyv

Nem kifejezetten kötelező olvasmányokra specializálódott ez az app, de azok közül is elég sokat tartalmaz. A szépirodalom mellett többek közt Verne összes műve, sci-fi regények is letölthetők belőle – bár bizonyos tartalmak fizetősek. A felülete kicsit kiforratlan, elég nehéz például a szépirodalmi kategóriában kutakodni, de mivel nem nagyon van hasonló az appok kínálatában, érdemes kipróbálni. Innen tudod letölteni.

Magyar História

Az iskolai történelemkönyvek kiegészítéséül is szolgálhat ez a rendkívül dekoratív, illusztrációkkal, képcsarnokokkal telepakolt történelmi alkalmazás. A honfoglalástól egészen a rendszerváltásig, korszakokra bontva ismerteti az adott időszak meghatározó uralkodóit, vezéregyéniségeit. Az alkalmazás jól használható mind a magyar történelem iránt érdeklődők számára, mind a dolgozatokhoz való felkészüléshez. Az alkalmazást Androidra innen, iPhone-ra pedig innen tölthetitek le. Érettségi tételek, kötelező olvasmányok és periódusos rendszer mobilon: itt még több ingyenes alkalmazást találtok a felkészüléshez.

©

A magyar helyesírás szabályai

Az Akadémiai Kiadó helyesírási szótárát csak két napig lehet ingyen használni, teljes verzióját kétezer forintért kell megvenni – egyelőre csak Androidra. Ingyenes alternatívájaként a Helyesírás.hu oldalait érdemes felkeresni.

Így tanulhattok nyelveket teljesen ingyen.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!