szerző:
Eduline

Holnap az angolérettségivel folytatódik a 2018-as tavaszi érettségi szezon - most adunk négy tippet, amely segíthet a legmagasabb pontszám elérésében.

 Szótár? Kell!

Közép- és emelt szintű vizsgán is csak az íráskészség résznél használhatjátok a szótárat, ennek ellenére tilos otthon hagyni. Ha nincs saját példányotok, menjetek be hamarabb az iskolába, és vegyetek ki egyet a könyvtárból.

A középszintű angolérettségi hivatalos megoldását itt találjátok.

Az emelt szintű angolérettségi hivatalos megoldását itt találjátok.

Használhatnak szótárt a holnapi angolérettségin a vizsgázó diákok?

Milyen feladatok megoldásához használhattok szótárt a holnapi közép- és az emelt szintű angolérettségin? Fontos kérdésre válaszolunk. Mind a közép-, mind az emelt szintű érettségin csak az íráskészséget mérő feladatok megoldásához használhattok nyomtatott szótárt, a többi részhez - olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése - nem.

Nem olyan fontosak az ismeretlen szavak

Szövegértésnél és szövegalkotásnál is rengeteg időt veszíthettek azzal, ha egy-két ismeretlen szó jelentésén rágódtok, vagy ha a fogalmazás, levél írása közben túl sokat szótáraztok. Ha nem tudjátok kitalálni egy szó jelentését, ugorjatok tovább, ne ragadjatok le a feladatnál, az íráskészség résznél pedig próbáljatok a meglévő szókincsetekkel gazdálkodni, és csak a legszükségesebb szavakat nézzétek ki a szótárból.

Itt van a olvasott szöveg értését mérő rész megoldása:

Megvan az angolérettségi megoldása: olvasott szöveg értése

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat. És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Az angolérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt olvashatjátok.

Angolérettségi: az első levél megoldási javaslata

A nyelvhelyességi feladatsor nyelvtanárok által kidolgozott megoldását itt nézhetitek meg.

Egy kínos ügyben kell tanácsot adniuk a vizsgázóknak az angolérettségi utolsó részében

Egy nagyon furcsa "sportágról" is kaptak szöveget a nyelvhelyességi tesztben az érettségizők

Nagyon nehéz feladatot is kaptak a diákok az angolérettségin, "egyenetlen" a feladatsor

©

Készítsetek vázlatot

Az íráskészség résznél hasznos, ha először feljegyzitek magatoknak, milyen pontokat fog érinteni a szövegetek. Így könnyebb lesz az írás is, és biztosra vehetitek, hogy amiatt nem vonnak le pontot, mert a feladatban szereplő elemek kimaradtak a megírt szövegből.

Pihenjetek!

Már közel vagytok az első, legnehezebb hét végéhez, de azért még kell egy kis energia. Ha elfáradtatok az első három vizsgán (és biztosan elfáradtatok), mindenképpen szánjatok időt a pihenésre, relaxálásra, esetleg menjetek el sportolni, de semmiképpen se maradjatok fent hajnalig.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.