szerző:
Eduline

Földrajzból érettségiztek idén tavasszal? Összeszedtük azokat a fogalmakat, amelyet minden vizsgázónak ismernie kell.

©

Az Oktatási Hivatal tájékoztatója szerint az érettségizőktől mind közép-, mind emelt szinten azt várják, hogy meg tudja fogalmazni a topográfiai fogalmakkal kapcsolatban a tényleges és viszonylagos földrajzi helyzetüket és fekvésüket.

Meg tudják mutatni azokat a különböző térképeken, például falitérképen, atlaszban, fel tudja ismerni azokat a kontúrtérképen, kapcsoljon földrajzi-környezeti tartalmakat az egyes topográfiai fogalmakhoz.

Az összes topográfiai fogalmat ebben a tájékoztatóban találjátok meg.

Itt vannak a 2017-es érettségi tételei földrajzból

Kevesebb mint négy hónap múlva kezdődik a 2017-es tavaszi érettségi szezon. Milyen tételcímekre, tematikára számíthatnak azok, akik emelt szinten vizsgáznak majd? 4. rész: földrajz. Az Oktatási Hivatal oldalán közzétették az emelt szintű szóbeli földrajzérettségi témaköreit - ezeket itt találjátok. Nyilvánosságra hozták a közép- és az emelt szintű vizsga követelményeihez kapcsolódó topográfiai fogalmakat is, a dokumentumot itt találjátok.

 

Emelt szintű földrajz érettségi felkészítő

Online képzés célja: Az előkészítő a 2018 májusi emelt szintű földrajz érettségi írásbeli és szóbeli vizsgájára készít fel. | | Tudomány, szociológia, oktatás , Érettségi, nyelvvizsga , Érettségi felkészítők , Középiskola, érettségi felkészülés