szerző:
Eduline

A budapesti agglomeráció területén több helyen történt baleset, az M3-ason nyolc kilométeres a dugó, az M7-esen lépésben halad a forgalom az Útinfom jelentése szerint. A középiskolákból egyelőre nem érkezett hír arról, hogy tömegesen késnének az érettségizők.

Illusztráció
©

Az Útinform szerint az M1-es autópályán Budapest felé, Herceghalom térségében a 28-as és a 23-as km között a belső sávba terelik a járműveket. A torlódás jelenleg 2 km hosszú. Személyautóval érdemes az autópálya helyett a Bicskei csomóponttól az 1-es főutat választani. Az M3-as autópályán Budapest felé az 47-es km-nél baleset történt. Hatvan és a bagi csomópont között közel 8 km-es torlódásban araszolnak a járművek.

Megvannak a középszintű magyarérettségi hivatalos megoldásai.
Az emelt szintű magyarérettségi hivatalos megoldásait is közzétették.

Folyamatosan frissülő tudósításunkat itt találjátok a magyarérettségiről.

Ezt a szövegértési feladatot kapták az érettségizők magyarból.

Kiszúrás-e, hogy "ismeretlen" szerző művét kell elemezni?

Baleset történt az M7-es autópálya főváros felé vezető oldalán Törökbálint térségében a 13-as km-nél. Több jármű ütközött össze. Csak egy sáv járható, lépésben halad a forgalom. Aki, még teheti, érdemes Érdnél kerülni.

Az 5-ös főúton Szeged belterületén a 169-es km-nél egy villamos ütközött össze egy autóbusszal. Félpályán halad a forgalom. Debrecenben a 4-es főút 222-es km-nél az István utcai kereszteződésében két személyautó karambolozott, forgalomkorlátozásra kell számítani

Reggel 8-kor kezdődik az érettségi

A középiskolákban pontban reggel nyolckor kezdődik az érettségi - a diákok mind közép-, mind emelt szinten négy órát tölthetnek a feladatsor megoldásával.

Mi történik, ha valaki késik az írásbeliről? "Ha a vizsgázó az írásbeli vizsgáról fel nem róható okból elkésik, távol marad, a megkezdett vizsgáról engedéllyel eltávozik, mielőtt a válaszadást befejezné, az adott vizsgatárgyból pótló vizsgát tehet. Ha a vizsgázó az írásbeli vizsgáról felróható okból elkésik, távol marad, vagy a vizsgáról engedély nélkül eltávozik, az adott vizsgatárgyból javítóvizsgát tehet" - írja az Oktatási Hivatal.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.