szerző:
Eduline

Egy hónap van hátra a matekérettségiig, a Studium Generale pedig abban próbál segíteni az eduline olvasóinak, hogyan érdemes hajrázni a maradék időben.

©

Külön stratégiát kell követni a következő egy hónapban annak, aki kiváló matekérettségit - esetleg emelt szinten - szerene írni, és megint másként érdemes készülni annak, aki számára kevésbé fontos a matekeredmény - javasolja a Studium Generale matematikai szekciója az eduline olvasóinak.

Elő a feladatlapokkal!

A kiváló eredményhez minél több korábbi érettségit végig kell gyakorolni, és nem elég simán tudni az anyagot, rutinszerűvé kell tenni a feladatok megoldását. Erre az érettségi alatt szükségszerűen előkerülő stresszhelyzet miatt van szükség, hiszen a stressz, a vizsgadrukk teljesítményromlást okozhat.

Aki a kettesre megy...

Akinek annyi is elegendő, hogy letudja a vizsgák matematikai részét, annak más taktikát javasol a Studium Generale: 3-4 témakört érdemes kiválasztani, és azt úgy begyakorolni, hogy semmilyen kérdéssel se lehessen belekötni a vizsgázó tudásába. Érdemes tanulmányozni a megoldókulcsot, hogy mire adnak pontokat: például ha egy feladatban szerepel, hogy kikötést kell írni, érdemes ezt betartani, hiszen 1-2 pontot hozhat a konyhára.

Matektanár? Ő a legjobb

A felkészülés során fontos a szakmai segítség. Érdemes olyasvalakivel gyakorolni, aki biztosan tudja ellenőrizni a megoldásokat, nehogy valami rosszul rögzüljön.

 

Így készülhettek a matekérettségire: a 4 legjobb ingyenes app

Érettségire készültök, de matek nem tartozik a kedvenceitek közé? Próbáljátok ki a következő négy ingyenes appot. A MyScript kalkulátora azért kényelmes, mert okostelefonon vagy tableten kézzel is fel lehet írni a megoldandó példát. A fejlesztők ígérik, felismeri a kézírást a program, de azért nem árt szépen kerekíteni a számokat.