szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mutatjuk, hogyan működik a felvételi pontszámítás 2021-ben.

Kétféle módja van a felvételi pontok kiszámításának.

Az első: az 500 pont a tanulmányi pontok (maximum 200) és az érettségi pontok (maximum 200 pont) összegéből áll, hozzáadva a többletpontokat (maximum 100 pont).

A másik mód, más néven duplázás az érettségi pontok kétszerezését jelenti (maximum 400 pont), hozzáadva a többletpontokat (maximum 100). Így szintén elérhető a maximális 500 pont. Mivel ez utóbbiban csak az érettségi eredményeiteket veszik figyelembe, akkor is lehet esélyetek, ha a középiskolai jegyeitek közepesek, de az érettségi jól sikerül. Ahhoz viszont, hogy bekerüljetek az egyetemre, idén is el kell érnetek a minimumponthatárokat, sok szak esetében pedig az előzetes ponthatárokat is - ezekről itt írtunk.

Melyiket érdemes választani, egyáltalán lehet-e választani?

A pontszámotokat automatikusan a számotokra legkedvezőbb módon számolja ki a felvételi rendszer. Így nem kell azon agyalnotok, hogy melyik érettségi eredményeit kellene dupláznotok, vagy éppen számolgatni, hogy hogyan lenne a legjobb.

Ha idén érettségiztek és felvételiztek, akkor ne feledjétek, sok mindent már most tudunk a tavaszi vizsgáról. A május-júniusi vizsgaidőszakra február 15-ig tudtok jelentkezni, az érettségik május 3-án, a magyar nyelv és irodalom írásbelivel fognak kezdődni. A jelentkezés menetéről itt, a vizsgadíjakról itt olvashattok, a tavaszi szezon összes dátumát pedig itt nézhetitek meg. A 2021-es emelt szintű érettségikről itt találtok mindent.

Milyenek lesznek idén az érettségi osztályozási szabályai? Itt nézhetitek meg őket. A 2021-es felvételiről pedig itt találjátok a legfrissebb cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!