szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyilvánosak a kötelező érettségi tárgyak, de mikor lesznek a vizsgák? Mutatjuk a 2021-es érettségi legfontosabb időpontjait és feltételeit, amiket már most tudunk.

Arról a héten már írtunk, hogy már egy ideje nyilvánosságra hozták a 2021-es szakok és érettségi vizsgatárgyak, többletpontok listáját. Alapképzésre, osztatlan képzésre ugyanis csak az vehető fel, "aki legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tett, vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevéllel rendelkezik" - áll a felvételi rendeletben. Azonban most sem mindegy, miből teszitek. Azonban egyre többet tudunk a 2021-es érettségi időszakról is.

Azt érettségit már tudjuk

Bár még az őszi érettségi sem ért véget, hiszen hátra vannak a szóbelik: őszi érettségi szóbeli vizsgái emelt szinten 2020. november 12-16 között tartják, a középszintű szóbeliket pedig november 23-27 között. A pontos dátumokat itt nézhetitek meg. Már azt is tudjuk, hogy mikor kezdődnek a tavaszi vizsgák.

Mikor lesz a 2021-es érettségi? A dátumokat ebben a táblázatban nézhetitek meg:

©

Mivel nem volt muszáj az őszi időszakban bepótolni az érettségit azoknak, akik tavasszal a járványhelyzet miatt visszaléptek a vizsgától a kormány úgy döntött, 2021 májusában is próbálkozhatnak azok, akik még mindig félnek az esetleges fertőzéstől.

Persze nem csak az érettségiről, hanem a felvételiről is egyre többet tudunk. Ha ti is jövőre felvételiztek, akkor a 2021-es keresztféléves felvételiről szóló, folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Nem kapnak szociális támogatást az SZFE-sek, egy termet bezártak

A rászorulók támogatásán kívül az ösztöndíjakat sem utalták - tudta meg a hvg.hu.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!