szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Magyar nyelv és irodalomból, magyar mint idegen nyelvből és földrajzból tesznek írásbeli érettségit a diákok hétfőn.

Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott közleménye szerint magyar nyelv és irodalomból középszinten 227 helyszínen 1072, emelt szinten 16 helyszínen 73 vizsgázó érettségizik.

Földrajzból középszinten 159 helyszínen 530 (közülük angol nyelven 11, francia nyelven 9, német nyelven 7, olasz nyelven 5, spanyol nyelven 8), emelt szinten 17 helyszínen 63 vizsgázó tesz írásbeli érettségi vizsgát.

Az idei érettségi járványügyi szabályozása miatt teremben maximum 10 vizsgázó lehet, valamint biztosítani kell a minimum 1,5 m távolságot is. A védőmaszk viselése az írásbeli vizsga alatt ajánlott, de nem kötelező. Az érintett iskolaépületekben a belépés általános szabályai érvényesek - írja az Oktatási Hivatal.

Akik hatósági karanténban vannak, vagy a belépéskor kötelező testhőmérséklet-méréskor derül ki, hogy lázasak, szintén nem vehetnek részt a vizsgán. Rájuk ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint az igazoltan beteg vizsgázókra. Arról, hogy mi a helyzet igazoltan koronavírusos diák esetében, itt olvashattok.

Több diákhitelt szeretnétek? Eddig módosíthattok az összegen

Mindig megszorultok a hónap végére, ezért a következő hónaptól nagyobb összegű hitelt igényelnétek? A szabad felhasználású Diákhitel1 összegét év közben is megváltoztathatjátok. A mostani helyzetre való tekintettel pedig a módosítás dátumát meg is hosszabbították. Mutatjuk, hogy meddig.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!