szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen feltételekkel jelentkezhettek jövőre alap- vagy osztatlan képzésre, ha már szereztetek oklevelet valamilyen felsőoktatási képzésben? Olvasói kérdésre válaszolunk.

A felvételi rendelet szerint 2020-ban csak az kerülhet be alakpképzésre, aki legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tett vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevéllel rendelkezik. Felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevéllel teljesítem az utóbbi követelményt, vagy szükséges az emelt szintű érettségi?

A felsőoktatatási szakképzésben szerzett oklevél nem minősül felsőfokú végzettséget biztosító képzésnek - ahogy a szakirányú továbbképzés sem -, vagyis ezzel nem válthatjátok ki a 2020-as felvételi bemeneti követelményét. Az alap- vagy osztatlan képzésen, mesterképzésen vagy doktori képzésen szerzett diplomával viszont igen.

A jövő évi felvételi másik alapfeltétele a középfokú (B2) komplex nyelvvizsga. Enélkül sem lehet majd bekerülni alap- vagy osztatlan képzésre, sem állami ösztöndíjas, sem önköltséges formában. A 2020-as felvételivel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok.

Így deríthetitek ki, hogy a kiszemelt szakon milyen tárgyakból fogadják el az emelt szintű érettségit

Mindenképpen az adott képzési terület, illetve szak választható érettségi vizsgatárgyaiból kell emelt szintű vizsgát tennetek? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.