szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hogyan érdemes gyakorolni az érettségire? Mutatjuk azokat a teendőket és módszereket, amelyekkel a leghatékonyabbak lehettek.

Előző feladatsorok

Az első és talán legegyértelműbb mód, ha átnézitek az előző évek feladatsorait. Ezzel jól be tudjátok gyakorolni a típusfeladatokat, valamint megtudjátok, hogyan is néz ki általában egy érettségi feladatsor. Ehhez itt találtok útmutatót, segítséget.

Érettségizők, figyelem! Így gyakorolhattok a vizsgákra

Október 11-én, a nemzetiségi nyelvi és irodalmi vizsgával kezdődik az őszi érettségi. A leghatékonyabban a korábbi vizsgaidőszakok feladatsorainak megoldásával tanulhattok - mutatjuk, hol találjátok őket.

Tanulókártyák

Jó ötlet lehet, ha tételenként vagy témakörönként készítetek magatoknak kis vázlatot, esetleg külön egy kisebb méretű papíron úgynevezett tanulókártyát. A legfontosabb kulcs- és címszavakat írjátok csak rá akár némi ábrával, rajzzal, esetleg színekkel is kiegészítve. A lényeg, hogy ne legyenek rajta teljes mondatok. Ezeket aztán sokkal könnyebben is tanuljátok majd, hiszen könnyebben nekiláttok, mint egy tömény, egybefüggő szöveg olvasásába, és a lényegre is nagyobb hangsúly helyeződik.

Hangosan tanulni

Hangosan tanulni, vagy másokkal beszélni a tételekről is nagyon fontos lehet. Nem véletlen, hogyha figyeltek a tanórán, utána könyebben rögzül a tananyag, hiszen egyszer már végighallgattátok a lényeget. Beszéljetek a fontosabb részekről akár családdal, barátokkal, vagy éppen magatokkal. Sokan javasolják a tükör előtti "feletet" gyakorlását is - így aztán élesben nem igazán érhet majd nagyobb meglepetés titeket.

Hasznos appok

A mobilos alkalmazások között számos olyan van, amellyel tudtok készülni akár az érettségire is. Hiszen tantárgyanként is találni különböző appokat. Ezzel az appal például mélyíthetitek a történelemmel kapcsolatos ismereteiteket, de angolból is gyakorolhattok ezzel az appal. 

Még több hasznos appot itt találhattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!