szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szóbeli érettségi előtt még készülnétek egy kicsit angolból? Hamarosan nyelvvizsgázni mentek, de szívesen bővítenétek a szókincseteket vagy javítanátok a kiejtéseteket? Újabb appokat ajánlunk, amikkel ingyenesen tanulhattok vagy gyakorolhattok a vizsgákra.

Jó lenne a kiejtész gyakorolni?

Az online alkalmazások közül az egyik legérdekesebb és legjobban feldolgozott hanganyaggyűjteményt a BBC Learning English aloldalain találjátok, amelyek bármilyen okoseszközre letölthetőek.

Ha úgy érzitek, fontos a mindennapi gyakorlás és tréning, akkor részletekben is készülhettek. A 6 Minute English felületen például hatperces, izgalmas, különleges vagy éppen aktuálisan fontos témájú hanganyagokat hallgathattok meg, amelyekhez szómagyarázatokat, leírást és magyarázatokat is kaptok. Illetve egy-egy rész közben feladatokat oldhattok meg és a hallott szöveg megértésén felül a kiejtést is gyakorolhatjátok az anyanyelvi beszélők segítségével.

A témák érdekes és aktuális problémákra reflektálnak, miközben különböző nyelvtani magyarázó vagy szókincsbővítő célokat látnak el. Napi hat percben is tanulhattok, természetesen több száz anyag érhető el az alkalmazásban egyszerre, így bármikor bármilyen szöveget meghallgathattok.

Inkább csak hallgatnátok?

Ilyen appot is találhattok a BBC-alkalmazások között. A News Listening segítségével nem csak a napi fontos kérdésekkel és hírekkel találkozhattok, hanem az anyanyelvi bemondók segítségével könnyebben megszokhatjátok a hivatlos angol szövegeket. Azonban nem csak brit angol, hanem amarikai angol szövegeket is lejátszhattok.

Ha szívesen kipróbálnátok a BCC-appokat, akkor itt letölthetitek Androidos eszközre, itt pedig megnézhetitek az iOS-rendszerűekre készített alkalmazást.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!