szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Október 11-én, a nemzetiségi nyelvi és irodalmi vizsgával kezdődik az őszi érettségi. A leghatékonyabban a korábbi vizsgaidőszakok feladatsorainak megoldásával tanulhattok - mutatjuk, hol találjátok őket.

Az október-novemberi vizsgaidőszakban az emelt szintű szóbeli érettségiket 2019. november 7. és 11. között, a középszintű szóbeliket pedig november 18. és 22. között tartják - az összes vizsga dátumát itt nézhetitek meg

A felkészülés egyik legjobb módja az, ha a korábbi évek feladatsorait oldjátok meg, mivel így nem csak a tananyagot, hanem magát a vizsgázást is gyakorolhatjátok. A feladatsorokat és a megoldókulcsokat 2005-től kezdődően itt, az Oktatási Hivatal honlapján találjátok.

A tárgyak részletes vizsgakövetelményeit, a vizsgák leírását és pontozási szabályait itt nézhetitek meg, a 2019. október-novemberi érettségi vizsgák nyilvánosságra hozott anyagait pedig itt találjátok.

Az érettségizőknek a közép- és az emelt szintű vizsgákon is legalább 25 százalékot kell elérniük az elégséges osztályzathoz, de 12 százalékot az írásbelin és a szóbelin, illetve az idegen nyelvi vizsgán mind az öt vizsgarészből is teljesíteni kell. Az ötöshöz középszinten 80, emelt szinten 60 százalékos eredményre van szükség. A részleteket itt találjátok.

Milyen segédeszközöket használhattok az érettségin? Itt a "legális puskák" listája

Hamarosan kezdődnek az őszi érettségi vizsgák: összegyűjtöttük azokat a "legális puskákat", amelyeket a különböző tárgyak feladatlapjainak megoldásához, illetve a szóbeliken használhattok, közép- és emelt szinten.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.