Felvételizők bajban: mit kell tenni, ha elfelejtettétek a felvis jelszavatokat?

Idén felvételiztek egyetemre-főiskolára, de elfelejtettétek azt a jelszót, amellyel beléphettek az e-felvételi felületére? Mutatjuk, mit kell tenni.

Forrás: Pixabay

„A legegyszerűbb eset, ha csak a Felvi személyes oldalához tartozó jelszavunkat felejtettük el, hiszen a honlap fejlécében található Elfelejtett jelszó linkre kattintva új jelszót kérhetünk a regisztrációkor megadott e-mail címünkre. Ezzel már be lehet lépni, és a személyes oldal Adataim menüpontjában azonnal meg is változtathatjuk egy nekünk tetszőre” – írja a Felvi, hozzátéve: ha a felhasználónév is elveszik, akkor célszerű újra regisztrálni.

hirdetés
hirdetés

„Az új regisztráció nem befolyásolja az elektronikus ügyintéző felület használatát, hiszen az E-felvételibe való belépés előtt a rendszer újra elkéri a felvételi azonosító számot és a születési dátumot. Ha ezt megadjuk, szabadon használhatjuk. Meg kell azonban jegyezni, hogy bár regisztrációkor bármilyen új e-mail címet megadhatunk, az E-felvételi az eljárással kapcsolatos fontos üzenetei továbbra is a jelentkezéskor megadott e-mail címre fognak megérkezni” – írják.

Hozzáteszik: indokolt esetben az ügyfélszolgálat is segíteni tud, és a személyes adatok egyeztetése után elő tudják keresni, mi volt a felvételiző elfelejtett felhasználóneve vagy beállított e-mail címe.

„Nagyobb a gond, ha a februári jelentkezéskor megadott e-mail fiókunkat időközben lecseréltük és már nem férünk hozzá a régihez. (Ha ezt a fiókot nem tudjuk használni, akkor fontos, a felvételi sikerességét befolyásoló üzenetekről maradhatunk le.) Ebben az esetben mindenképpen célszerű felvenni a kapcsolatot az Ügyfélszolgálattal, illetve kérvényt kell írni az Oktatási Hivatalnak (1380 Budapest, Pf. 1190), amelyben kérjük az e-mail címünk megváltoztatását” – hívják fel a figyelmet.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Pontszámítási szabályok a felvételin: van, amikor nem jár többletpont a nyelvvizsgáért

Kaphattok-e többletpontokat a nyelvvizsgáért a 2018-as felvételin, ha két emelt szintű érettségit szereztek? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Két emelt szintű érettségi mellett is lehet kapni pluszpontot a nyelvvizsgáért? Vagy ezzel megszereztem a maximális pontszámot? Az emelt szintű érettségi 50 többletpontot ér, és mivel maximum kettőért adnak pluszpontokat, ezekkel 100 pontot szerezhetsz az 500 pontos felvételi rendszerben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X