Pótfelvételi: félmilliós tandíj a legnépszerűbb szakokon

Pótfelvételin a legtöbb esetben már csak önköltséges szakot hirdetnek meg, ezért megnéztük, mennyire kell mélyen a zsebbe nyúlni annak, aki a rendes eljárásban lemaradt.

Forrás: pixabay

A legnépszerűbb szak idén is a gazdálkodási és menedzsment volt, amire bőven van még esély bekerülni pótfelvételin is. Ehhez a Budapesti Gazdasági Egyetem vállalni kell a 250 ezer forintos, a BME gazdasági karán a 300 ezres félévenkénti tandíjat. A Debreceni Egyetemen olcsóbban kijöttök félévente, ott 195 ezerben állapították meg az önköltség mértékét.

hirdetés
hirdetés

Szintén népszerű volt idén a mérnökinformatikus képzés, és ha valaki pótfelvételin kerül be az Óbudai Egyetem képzésére, 425 ezres csekkre kell számítani minden félév kezdetén. Nagyságrendekkel olcsóbb a képzés Debrecenben, ahol "csak" 285 ezres tandíjat állapítottak meg.

A turizmus-vendéglátás szakon a BGE-n 280 ezer forintot számolnak fel, de az Edutus Főiskolán csak 198 ezret, a Gábor Dénes Főiskolán 195 ezret.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X