Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Már nincs sok időtök, ha nyelvvizsgáért szeretnétek pluszpontot

Még van időtök leadni a nyelvvizsgát a felvételihez, ám letenni már nincs sok. Megmutatjuk, hogyan kaphattok pluszpontot a nyelvvizsgáért.

Forrás: Shutterstock

Először is nagyon fontos, hogy a 2016-os általános felvételi eljárás során csak az április 30-ig befejezett nyelvvizsga eljárások után kaphattok pluszpontot, mert ezekről tudjátok benyújtani a bizonyítványt július 12-ig. Csak a hiteles, eredeti bizonyítványt fogadják el, a sikeres vizsgáról kiállított igazolást nem.

hirdetés
hirdetés

A nyelvtudásért legfeljebb 40 pluszpont jár a felvételi során. A középfokú (B2), komplex nyelvvizsgáért 28, a felsőfokú (C1), komplex nyelvvizsgáért pedig 40 többletpont jár.

A dokumentumok pótlásáról itt olvashattok.

Ugyanabból a nyelvből csak egy nyelvvizsgáért kaphattok pluszpontot, ha pedig ugyanabból a nyelvből emelt szintű érettségitek és nyelvvizsgátok is van, csak az egyikért jár pont.

Hiába van például a szóbeliből felsőfokú vizsgátok, ha közben az írásbeli középfokú, akkor komplex középfokúnak fog megfelelni a bizonyítvány, így 28 pont jár érte.

A felvételin kétféle nyelvvizsga-bizonyítványt adhattok be: az akkreditált nyelvvizsgarendszerben szerzett - keményfedeles - bizonyítványokkal a szkennelésen kívül nincs más dolgotok, a más vizsgarendszerben szerzett oklevelet viszont honosíttatnotok kell: ennek ára 10 ezer forint, a határozatot pedig 21 napon belül kapjátok meg.

A felvételiről minden hírt itt találtok.

Minden a legnépszerűbb nyelvvizsgákról

Az ELTE Origó nyelvvizsgájáról

Az ECL vizsgáról

A BME nyelvvizsgája

A Corvinus nyelvvizsgája

Minden az Euroexamről

A TELC-nyelvvizsga

Minden a Debreceni Egyetem vizsgájáról

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X