Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezekre a szakokra emelt szintű érettségi nélkül senkit nem vesznek fel 2018-ban

Nyilvánosságra hozták a kormány.hu-n azoknak az alap- és osztatlan szakoknak a listáját, amelyekre a 2018-as felsőoktatási felvételin csak emelt szintű érettségivel lehet majd bejutni.

Forrás: Shutterstock

A listát itt találjátok - a dokumentum képzésterületenként tartalmazza az alap- és osztatlan szakok 2018-as felvételi követelményeit.

hirdetés
hirdetés

Például azt, hogy kötelező-e emelt szintű érettségit tenniük - és milyen tárgyakból kell - azoknak, akik az adott szakra felvételiznek, vagy ha "csak" a középszintű érettségi a felvételi feltétele, akkor milyen tantárgyak közül lehet választani.

A lista azt is tartalmazza, hogy az adott képzési területeken milyen versenyeredményekért, OKJ-s szakképesítésekért adnak többletpontokat.

A 2017-es listát itt találjátok.

Figyelem: ezek a felvételizők nem kapnak pluszpontot a nyelvvizsgáért
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X