Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Figyelem! Elstartolt a 2017-es egyetemi felvételi, már lehet jelentkezni

Indul a 2017-es egyetemi-főiskolai felvételi: valamivel több mint másfél hónapotok van arra, hogy eldöntsétek, milyen képzésekre jelentkeztek.

Forrás: Shutterstock
Sok mindent már korábban lehetett tudni a 2017-es felvételiről: például azt, hogy ismét központi - és igen magas - ponthatárokat húznak több tucat szakon, így aztán például a gazdasági képzésekre jelentkezők kitűnő érettségi, nyelvvizsga vagy emelt szintű érettségi nélkül nem szerezhetnek majd állami ösztöndíjas helyet.

A központi ponthatárok 2017-es listáját itt nézhetitek meg, a legmagasabb ponthatárokról pedig itt olvashattok.

hirdetés
hirdetés

A 2017-es hivatalos felvételi tájékoztatót itt találjátok.

Sok szakon kötelező az emelt szintű érettségi

Azt is több hónapja tudni lehet, hogy számos szakra csak akkor juthattok be 2017-ben, ha egy vagy két tantárgyból emelt szintű érettségit tesztek.

Rossz hír a felvételizőknek: ezekre a szakokra lehetetlen bejutni emelt szintű érettségi nélkül

A legnehezebb dolguk az állatorvosi, általános orvosi, fogorvosi és gyógyszerész képzésre jelentkezőknek lesz, ők ugyanis két tárgyból kénytelenek a nehezebb (de egyben több pontot érő) érettségit választani. A teljes listát itt nézhetitek meg.

Több szak eltűnik

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 2017-es felvételin már nem jelentkezhettek olyan népszerű alapszakokra, mint az andragógia, a társadalmi tanulmányok, számos agrár-, művészeti és művészetközvetítési képzésre.Több szakot összevonnak - van, amely szakirányként működik tovább -, más képzéseknek pedig a nevét változtatják meg.

A listát itt nézhetitek meg.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X