Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Szigorított a felvételin a Bécsi Egyetem - újabb szakon kell vizsgázni

Tovább szigorított felvételi rendszerén a Bécsi Egyetem, így már a tanári szakra jelentkezőknek is felvételi vizsgát kell tenniük.

Forrás: Filep István

A jelentkező logikáját, következetességét, valamint alapkompetenciáit egy írásbeli vizsgán ellenőrzik - amennyiben a felvételizők a pontok legalább 30 százalékát megszerzik, azonnal bekerülnek az egyetemre - hívta fel a figyelmet az Ausztriában tanuló magyar diákok egyesülete.

hirdetés
hirdetés

Akik nem érik el ezt a határt, meghívót kapnak egy személyes tanácsadásra, ahol kielemzik a teszt eredményét, és javaslatokat kapnak, hol folytassák tanulmányaikat.

A frissen bevezetett felvételi rendszertől azt várja az egyetem, hogy a diákok jobban megértik, milyen elvárásoknak kell majd megfelelniük tanárként.

Több szakon tart felvételi vizsgát a Bécsi Egyetem - erről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X