Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hány pontot szereznétek a töriérettségin? A görög-perzsa háborúk

1
Forrás: Wikipedia

Május 8-án írják meg a töriérettségit a közép- és emelt szintű tesztet, úgyhogy itt az ideje elkezdeni az ismétlést: az eduline és a Diáktanítók Online közös előkészítőjének első videójával a görög-perzsa háborúk témakörét ismételhetitek át.

hirdetés
hirdetés

A videó először a háború előzményeivel foglalkozik, bemutatja Athén demokráciájának fejlődését, kiemelve a fontosabb állomásokat. Ismerteti a harcok szakaszait, a vezéreket, a taktikát. A videó források segítségével mutatja be a tételt.


Milyen feladatokat kaptak az érettségizők történelemből az előző években? Itt nézhetitek meg a középszintű feladatsorokat és a megoldásokat. Érettségi előkészítőnket irodalomból itt, matematikából pedig itt találjátok.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

István Kovács

Csak random módon beletekerve a videóba
11 perc 40-től: Több, mint háromszorosa volt a perzsák számban, mint az athéni. (25000 perzsa és 9000 görög)

Ezért bizony nem adnának pontot a történelem érettséginél. Továbbra is tartom, hogy minden érettségiző jól fontolja meg, hogy hol (és mit) tanul.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X