Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hány pontot szereznétek a töriérettségin? A görög-perzsa háborúk

1
Forrás: Wikipedia

Május 8-án írják meg a töriérettségit a közép- és emelt szintű tesztet, úgyhogy itt az ideje elkezdeni az ismétlést: az eduline és a Diáktanítók Online közös előkészítőjének első videójával a görög-perzsa háborúk témakörét ismételhetitek át.

hirdetés

A videó először a háború előzményeivel foglalkozik, bemutatja Athén demokráciájának fejlődését, kiemelve a fontosabb állomásokat. Ismerteti a harcok szakaszait, a vezéreket, a taktikát. A videó források segítségével mutatja be a tételt.


Milyen feladatokat kaptak az érettségizők történelemből az előző években? Itt nézhetitek meg a középszintű feladatsorokat és a megoldásokat. Érettségi előkészítőnket irodalomból itt, matematikából pedig itt találjátok.
(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (1)

István Kovács

Csak random módon beletekerve a videóba
11 perc 40-től: Több, mint háromszorosa volt a perzsák számban, mint az athéni. (25000 perzsa és 9000 görög)

Ezért bizony nem adnának pontot a történelem érettséginél. Továbbra is tartom, hogy minden érettségiző jól fontolja meg, hogy hol (és mit) tanul.

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X