Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Készüljetek velünk az érettségire: a magyar irodalom kezdetei

Halotti beszéd
A Halotti beszéd. Ma a magyar irodalom kezdeteivel foglalkozunk
Forrás: Wikipedia

Az eduline és a Diáktanítók Online közös előkészítőjének tizenkilencedik videójával a magyar irodalom kezdeteiről szóló érettségi tételt ismételhetitek át (itt nézhetitek meg, milyen témákat dolgoztunk fel eddig).

hirdetés

A videóban ismertetjük az első írásos emlékeket, majd elemezzük a Halotti beszédet, az Ómagyar Mária-siralmat és a Margit-legendát. Irodalmi, nem pedig nyelvtörténeti szemszögből közelítünk a szövegekhez.

Az előző évek középszintű feladatsorait és a megoldásokat magyarból itt nézhetitek meg. Előkészítőnket  történelemből itt, matekból pedig itt találjátok.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X