Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Készüljetek velünk az érettségire: a magyar irodalom kezdetei

Halotti beszéd
A Halotti beszéd. Ma a magyar irodalom kezdeteivel foglalkozunk
Forrás: Wikipedia

Az eduline és a Diáktanítók Online közös előkészítőjének tizenkilencedik videójával a magyar irodalom kezdeteiről szóló érettségi tételt ismételhetitek át (itt nézhetitek meg, milyen témákat dolgoztunk fel eddig).

hirdetés
hirdetés

A videóban ismertetjük az első írásos emlékeket, majd elemezzük a Halotti beszédet, az Ómagyar Mária-siralmat és a Margit-legendát. Irodalmi, nem pedig nyelvtörténeti szemszögből közelítünk a szövegekhez.

Az előző évek középszintű feladatsorait és a megoldásokat magyarból itt nézhetitek meg. Előkészítőnket  történelemből itt, matekból pedig itt találjátok.

(x)

Új képzések, versenyképes diplomák – ajánló: Zsigmond Király Főiskola

A Zsigmond Király Főiskolán immáron teljesen angol nyelvű, valamint duális képzések is elérhetőek a 2016. szeptemberben kezdődő szemeszterben.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásÖn korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X