Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Így változik az érettségi: kilenc nyelvből lehet vizsgázni, több kell a ketteshez

Forrás: túry

Jövőre már 25 százalékot kell elérni a ketteshez az érettségi vizsgákon, 2014-től pedig jelentősen csökken az idegen nyelvi érettségi vizsgatárgyak száma. A jelenlegi 24 idegen nyelv helyett kilencből, angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol, japán, kínai és latin nyelvből, illetve a nemzetiségi nyelvekből lehet majd érettségizni két év múlva a Magyar Közlönyben pénteken megjelent, az érettségi szabályainak módosításáról szóló kormányrendelet szerint - írta az origo.

hirdetés
hirdetés

A kormányrendelet szerint szeptembertől (tehát már a következő május-júniusi vizsgaidőszakban is) felemelik az elégséges osztályzathoz szükséges szintet: az érettségin a ketteshez legalább 25 százalékos eredményt kell majd elérni a jelenlegi 20 százalék helyett.

Ahogy arról az eduline elsőként beszámolt, a kormány az előrehozott érettségi fogalmát is módosítja, 2014-től előrehozott vizsgára csak élő idegen nyelvből, latinból és informatikából lesz lehetőség. Szintén változás, hogy 2014-től pszichológiából is lehet majd érettségizni - írta a hírportál.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X