Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Angolérettségi: feladatsorok és megoldások elsőként itt!

Az angollal folytatódik a 2012-es érettségi - itt minden infót megtaláltok, folyamatosan figyelemmel követjük az eseményeket, 13 órakor pedig jövünk a középszintű írásbeli nem hivatalos javítókulcsával. Köszönjük az angol érettségi nap támogatását és a feladatlapok megoldását az Euro Nyelvvizsga Központnak!

A középszintű angolérettségi hivatalos megoldása

Az emelt szintű angolérettségi hivatalos megoldása

hirdetés
hirdetés

A hallás utáni szövegértés feladatsorát itt találjátok

A nyelvhelyességi feladatsor nem hivatalos megoldását itt nézhetitek meg.

Az olvasott szöveg értését tesztelő feladatsor megoldása

Íráskészség feladatsor megoldása

15:20
Vélemények az angolérettségiről

"Átlagos nehézségű volt a feladatsor, a középiskolákban használt tankönyvek nyelvi anyagára építettek a teszt összeállítói" - mondta az idei középszintű angolérettségiről Berta Anikó középiskolai nyelvtanár, aki szerint az első szövegértési feladata, valamint a nyelvhelyességi teszt valamivel könnyebb is volt, mint az előző években. További részleteket itt olvashattok.

11:00
Itt a vége

11 órakor ért véget a középiskolákban a középszintű angolérettségi, a nem hivatalos megoldásokat - az Oktatási Hivatal kérésének megfelelően - 13 órakor találjátok meg itt, az eduline-on!

9:56

Harminc percet kaptak a nyelvhelyességi feladatsor megoldására a középszinten vizsgázók - szövegeket kellett kiegészíteniük a megadott igékkel, főnevekkel és elöljárószavakkal.

9:18

Palackpostáról, betörésről és hackerekről szóló szöveget kellett értelmezni a középszintű angolérettségi első részében - a diákok BBC- és Guardian-cikkeket is kaptak. Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

8:26

Még 30 percig írhatják a diákok a középszintű angolérettségi első részét - angol nyelvű szövegeket kell értelmezniük. Ezután következik a nyelvhelyességi feladatsor, amelynek kitöltésére 30 percet kapnak.

8:15

A középszintű írásbeli után az emelt szintű érettségi feladatsora és javítókulcsa is felkerült az Oktatási Hivatal oldalára - innen mindkettőt letölthetitek.

8:12
Vissza a töriérettségihez

Nyilvánosságra hozta a középszintű történelemérettségi feladatsorát és a hivatalos javítókulcsot az Oktatási Hivatal - innen mindkettőt letölthetitek.

Forrás: Hernádi Levente

6:45
Az előző évi feladatsorok


Innen letölthetitek a 2011-es közép- és emelt szintű feladatsorokat, valamint a javítókulcsokat.

6:00
Ilyen az írásbeli emelt szinten


Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán a lentebb felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható idő azonban sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc. Az íráskészség vizsgarésznél a feladatok megoldásához az emelt- és középszinten vizsgázók is használhatnak nyomtatott szótárt, a többi vizsgarésznél azonban semmilyen segédeszközt nem vehetnek igénybe.

5:30
Ilyen az írásbeli középszinten


Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc: ebből az első rész, az "olvasott szöveg értése" 60 perces, a második rész, a "nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces "hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, végül az "íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsora. Melyik feladat szokott nehezen menni? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

5:00

Ma az angollal folytatódik az érettségi: középszinten 57 ezren, emelt szinten majdnem nyolcezren vizsgáznak. Itt minden infót megtaláltok a középszintű érettségiről, 13 órakor pedig jövünk a nem hivatalos megoldással, amelyet az Euroexam Nyelvvizsga Központ tanárai dolgoznak ki nektek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X