Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Angolérettségi: feladatsorok és megoldások elsőként itt!

Az angollal folytatódik a 2012-es érettségi - itt minden infót megtaláltok, folyamatosan figyelemmel követjük az eseményeket, 13 órakor pedig jövünk a középszintű írásbeli nem hivatalos javítókulcsával. Köszönjük az angol érettségi nap támogatását és a feladatlapok megoldását az Euro Nyelvvizsga Központnak!

A középszintű angolérettségi hivatalos megoldása

Az emelt szintű angolérettségi hivatalos megoldása

hirdetés

A hallás utáni szövegértés feladatsorát itt találjátok

A nyelvhelyességi feladatsor nem hivatalos megoldását itt nézhetitek meg.

Az olvasott szöveg értését tesztelő feladatsor megoldása

Íráskészség feladatsor megoldása

15:20
Vélemények az angolérettségiről

"Átlagos nehézségű volt a feladatsor, a középiskolákban használt tankönyvek nyelvi anyagára építettek a teszt összeállítói" - mondta az idei középszintű angolérettségiről Berta Anikó középiskolai nyelvtanár, aki szerint az első szövegértési feladata, valamint a nyelvhelyességi teszt valamivel könnyebb is volt, mint az előző években. További részleteket itt olvashattok.

11:00
Itt a vége

11 órakor ért véget a középiskolákban a középszintű angolérettségi, a nem hivatalos megoldásokat - az Oktatási Hivatal kérésének megfelelően - 13 órakor találjátok meg itt, az eduline-on!

9:56

Harminc percet kaptak a nyelvhelyességi feladatsor megoldására a középszinten vizsgázók - szövegeket kellett kiegészíteniük a megadott igékkel, főnevekkel és elöljárószavakkal.

9:18

Palackpostáról, betörésről és hackerekről szóló szöveget kellett értelmezni a középszintű angolérettségi első részében - a diákok BBC- és Guardian-cikkeket is kaptak. Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

8:26

Még 30 percig írhatják a diákok a középszintű angolérettségi első részét - angol nyelvű szövegeket kell értelmezniük. Ezután következik a nyelvhelyességi feladatsor, amelynek kitöltésére 30 percet kapnak.

8:15

A középszintű írásbeli után az emelt szintű érettségi feladatsora és javítókulcsa is felkerült az Oktatási Hivatal oldalára - innen mindkettőt letölthetitek.

8:12
Vissza a töriérettségihez

Nyilvánosságra hozta a középszintű történelemérettségi feladatsorát és a hivatalos javítókulcsot az Oktatási Hivatal - innen mindkettőt letölthetitek.

Forrás: Hernádi Levente

6:45
Az előző évi feladatsorok


Innen letölthetitek a 2011-es közép- és emelt szintű feladatsorokat, valamint a javítókulcsokat.

6:00
Ilyen az írásbeli emelt szinten


Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán a lentebb felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható idő azonban sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc. Az íráskészség vizsgarésznél a feladatok megoldásához az emelt- és középszinten vizsgázók is használhatnak nyomtatott szótárt, a többi vizsgarésznél azonban semmilyen segédeszközt nem vehetnek igénybe.

5:30
Ilyen az írásbeli középszinten


Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc: ebből az első rész, az "olvasott szöveg értése" 60 perces, a második rész, a "nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces "hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, végül az "íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsora. Melyik feladat szokott nehezen menni? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

5:00

Ma az angollal folytatódik az érettségi: középszinten 57 ezren, emelt szinten majdnem nyolcezren vizsgáznak. Itt minden infót megtaláltok a középszintű érettségiről, 13 órakor pedig jövünk a nem hivatalos megoldással, amelyet az Euroexam Nyelvvizsga Központ tanárai dolgoznak ki nektek.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás



HVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X