Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Angolérettségi megoldások: íráskészség

10

Végül következzen a középszintű angolérettségi negyedik, íráskészséget tesztelő része - itt találjátok a megoldási javaslatokat. Köszönjük az angol érettségi nap támogatását és a feladatlapok megoldását az Euro Nyelvvizsga Központnak!

A középszintű angolérettségi hivatalos megoldása

Az emelt szintű angolérettségi hivatalos megoldása

hirdetés
hirdetés

A hallás utáni szövegértés feladatsorát itt találjátok

A nyelvhelyességi feladatsor nem hivatalos megoldását itt nézhetitek meg.

Az olvasott szöveg értését tesztelő feladatsor megoldása

Dear Mr Hughes,
 
I am currently in England on a two-week holiday with my parents, and I have found an excellent second-hand bookshop with a huge sci-fi section.
 
As I know you also enjoy these books, I would like you to recommend me a few titles. I have read all of Asimov’s books, but any other writer is possible. I would appreciate your advice.
 
Thank you for your help.
 
Yours sincerely,
 
Hugo

Hi Jody,
 
Your post raises several important issues. You say there is always a fight over which TV programmes to watch. Although I have nothing against children watching appropriate programmes, I think they should not watch TV endlessly in their spare time. I note that the children, aged 5-8, watch programmes like House MD which carries a PG certificate. The key word here is “parental”, which suggests that there are parts of the programme which parents would consider unsuitable for their children. You need to choose carefully.

But, more importantly, you should involve the children in other activities. Why not take the children into the garden to play ball games, or if the weather is bad, introduce them to board games, puzzles or chess. I hope this advice is helpful.

 Hugo.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (10) , melyek közül a legfrissebbek:

ohno

Az mennyire baj ha túl hosszút írtam? :S

Latifah59

Az emelt feladatsornak lesz fönt megoldása?

Rrad---

Bokros Lídia: a rövid 11 pont a hosszú 22

Czapkó Tamás

Elég nehéz volt az idei Angol. :)
De szerencsére 89%-os lett. :)
Ha jól tudom 80% fölött akkor ötös, vagy rosszul tudom!?

Auth Rebeka

Lehet tudni, hogy az emelt angol érettségi feladatok mikor lesznek fennt?

Kolarich Imre

ez megintcsak relatív,és tanárfüggő,úgy érzem.. én pl kapásból nem formálisan írtam az első levelet. ha a tanáromnak írok,akkor már biztos hogy nem hivatalosan írnám. :)
a másodiknál én pl bújócskát írtam,mint kint-bent, ill. menjenek kacsát etetni ha van lehetőség. meg h nézzen utána neten miket lehetne játszani.. úgyhogy mondom,tanárfüggő.. :|

Nóciii

estére is lehet játszani kinn :D én is írtam a bújócskát, fogócskát , meseolvasást. nem hiszem,hogy ilyenbe belekötnének :)

ottó

Hi Jody helyett -- Jody,... kezdés meg volt adva
100-120 szónak kéne lennie

Rrad---

Nem vagyok benne biztos, hogy maximális pontot ér el a második feladathoz mellékelt példa. A feladatban azt írták, hogy pénteken este mennek el a szülők, tehát addigra ír oda Jody. A példában azt írják, hogy vigye ki a kertbe őket, játszanak labdajátékokat. Nem hinném, hogy a kákán keresnék csomót, a feladatban estéről volt szó.

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X