Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Sem a diákok, sem a tanárok nem lepődtek meg az angolérettségin

Angol érettségi 2012
Az eduline által megkérdezett szaktanár szerint átlagos nehézségű volt a feladatsor
Forrás: Túry Gergely

"Átlagos nehézségű volt a feladatsor, a középiskolákban használt tankönyvek nyelvi anyagára építettek a teszt összeállítói" - mondta az idei középszintű angolérettségiről Berta Anikó középiskolai nyelvtanár, aki szerint az első szövegértési feladat, valamint a nyelvhelyességi teszt valamivel könnyebb is volt, mint az előző években. "Érzékelhető, hogy a cikkek kiválasztásakor odafigyeltek arra, hogy a tizenévesek érdeklődésének megfelelőek legyenek a szövegek, két-három téma volt csak, amely távolabb állhat az érettségiző korosztálytól" - tette hozzá.

hirdetés
hirdetés

A középszintű angolérettségi hivatalos megoldása

Az emelt szintű angolérettségi hivatalos megoldása

A hallás utáni szövegértés feladatsorát itt találjátok

A nyelvhelyességi feladatsor nem hivatalos megoldását itt nézhetitek meg.

Az olvasott szöveg értését tesztelő feladatsor megoldása

Íráskészség feladatsor megoldása

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc volt, amelyből az első rész az "Olvasott szöveg értése" 60 perc, a második rész, a "Nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc állt rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a félórás "Hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következett, végül az "Íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsora. A diákoknak többek között BBC- és Guardian-, valamint National Geographic-cikkeket kellett értelmezniük és kiegészíteniük a megadott kifejezésekkel.

"Körülbelül ugyanolyan nehéz volt a feladatsor, mint amilyeneket korábban kitöltöttem" - mondta az eduline-nak Bárdi Bálint, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola végzőse, aki szerint a nyelvhelyességi teszt volt a legnehezebb, és a hallott szöveg értését vizsgáló részben is volt olyan feladat, amellyel sokaknak volt problémája.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X