Közoktatás eduline/mti

Elhunyt Kodály egyik utolsó tanítványa

Elolvasom

Alig maradt valaki, aki autentikusan továbbadhatná, amit a mestertől tanult. Az eszme és a módszerek azonban Kodály Zoltán és André Hajdu életen át tartó munkájának köszönhetően elterjedtek a zene és az oktatás világban.

Közoktatás Eduline

Zeneművészek szakmunkásnak minősítve

Elolvasom

A szakképzés részeként a zeneművészeti szakközépiskolák a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete alá tartoznak az új kormányzati struktúrában, amelyben ténylegesen szakképző intézményként kezelik - olvasható a Magyar Nemzetben.

Felsőoktatás Eduline

Miért került bajba a Zeneakadémia?

Elolvasom

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet sújtó 228 millió forintos elvonás, a normatív finanszírozásból eredő anomáliák a Zeneakadémiát valódi válsághelyzetbe sodorták. Mint fenntartóna, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium anyagi gondjaiért is helyt kell állnia. Miből adódnak a problémák? - erről beszél a konzervatórium igazgatója, Bokor György.

Közoktatás Eduline

Sorra szűnhetnek meg a Pest megyei zeneiskolák

Elolvasom

Szeptemberben megszűnhetnek Pest megyében azok az alapfokú művészetoktatási intézmények, amelyek fenntartásában nem vesz részt az adott önkormányzat, így számos település kényszerülhet arra, hogy átvegye a működtetési jogokat - közölte a megyeháza szóvivője csütörtökön.

Közoktatás Eduline

Túlélik a következő évet a zeneiskolák?

Elolvasom

Nem emelkedik jövőre az alapfokú művészetoktatási intézmények állami normatívája, viszont a kormány pályázati forrásból segíteni szeretné az intézményeket, hogy tudjanak hangszereket vásárolni és fejleszteni – erről Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár beszélt egy győri fórumon.