Közoktatás Eduline

Sztrájkolnak a litvániai lengyel iskolák diákjai

Elolvasom

Általános sztrájkot hirdettek péntektől a litvániai lengyel kisebbségi iskolák tanulói és szüleik: követelik az idén márciusban elfogadott litván oktatási törvény visszavonását, amely szerintük diszkriminálja és sújtja a lengyel iskolákat - adta hírül a lengyel sajtó szerdán.

Közoktatás Eduline

Hoffmann Rózsa: nincs realitása az őszi pedagógussztrájknak

Elolvasom

Az oktatási államtitkár szerint nincs realitása az őszi pedagógussztrájknak. Hoffmann Rózsa az MTI-nek adott interjúban elmondta, hogy az új közoktatási törvény szeptemberben vagy októberben a parlament elé kerülhet, és egyelőre nem változik a nyári szünet. Beszélt arról is, hogy a tanítás hatékonysága érdekében az iskoláknak lehetőségük lenne akár 30 perces órák megtartására az alsó tagozaton.

Közoktatás Eduline

PSZ: nem kizárt, hogy szeptemberben sztrájkolnak a tanárok

Elolvasom

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint nyugalom helyett óriási bizonytalanságot hozott az elmúlt egy év a közoktatásban. Galló Istvánné, az érdekvédelmi szervezet elnöke csütörtöki, budapesti tanévzáró sajtótájékoztatóján nem zárta ki, hogy szeptemberben pedagógussztrájk lesz, ha olyan, a munkavállalókat érintő döntések születnek.

Közoktatás Eduline

Többnapos sztrájkot is tarthatnak a tanárok szeptemberben

Elolvasom

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szerint akár többnapos sztrájkot is tarthatnak a pedagógusok szeptemberben, ha a kötelező óraszámok esetében a rosszabbik forgatókönyv valósul meg; Mendrey László erről az Elvesz(teget)ett illúziók címmel rendezett tanévzáró sajtótájékoztatón beszélt, kedden Budapesten.

Közoktatás Eduline

Sztrájkolhatnak a tanárok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Elolvasom

Sztrájkbizottságot hoztak létre a pedagógus szakszervezetek Miskolcon, mert csaknem 500 millió forinttal kevesebb jut az idén oktatásra, és attól tartanak csökkenni fog a tanári fizetés. Az érdekképviseletek a jövő hét elején döntenek arról, demonstrálnak-e - írta az Észak-Magyarország csütörtökön.

Felsőoktatás Eduline

Áll a bál az egyetemeken: szalonnával és savanyúsággal tiltakoznak a diákok

Elolvasom

Több mint huszonötezer romániai egyetemista és főiskolás tüntetett hétfőn Bukarestben, Temesváron, Gyulafehérváron és Marosvásárhelyen – a hallgatók a decemberben elfogadott új oktatási törvény ellen tiltakoztak, amely kizárja őket a felsőoktatási intézményeket vezető szenátusokból. Ukrajnában is demonstrálnak a diákok, ott az oktatási miniszter távozását és az új felsőoktatási törvény tervezetének visszavonását követelik.

Közoktatás Edupress

Még ebben a tanévben sztrájkolhatnak a tanárok, ha nem kapnak fizetésemelést

Elolvasom

Bár elsősorban a megegyezésben bízik a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), ha a kormány jövőre nem emeli a pedagógusbéreket, akkor a sztrájk és a tüntetés lehetőségét sem zárják ki - olvasható a Magyar Nemzetben. Mendrey László, a PDSZ elnöke szerint négy-öt százalékos bérkorrekcióra lenne szükség, az egyeztetések érdekében pedig az új közoktatási törvény mielőbbi nyilvánosságra hozatalát kérik.

Felsőoktatás Edupress

Gimnazisták és egyetemisták is csatlakoztak a francia sztrájkhoz

Elolvasom

Gimnazisták és egyetemisták is csatlakoztak a franciaországi sztrájkhoz, melyben a tüntetők a nyugdíjreform ellen vonultak utcára. Október 12-én összesen 244 városban tartottak utcai felvonulásokat, a szakszervezetek szerint hárommillióan, a rendőrség szerint egymillióan csatlakoztak az akcióhoz - írja a hirszerzo.hu.

Közoktatás Edupress

Sztrájk Romániában: nem osztályoznak az iskolákban

Elolvasom

Folytatódnak a pedagógusok tiltakozó akciói Romániában: március 22-től nem osztályoznak az iskolákban, március 25-én nagygyűlést, április 22-én pedig egynapos országos sztrájkot tartanak. A kormány ígéretei ellenére folytatódó megmozdulásokról március 18-án, csütörtökön döntött közösen a Szabad Tanügyi Szakszervezet, az Országos Tanügyi Szövetség, a Spiru Haret és az Alma Mater Szakszervezet - írja a kitekinto.hu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9