Közoktatás Eduline

Többnapos sztrájkot is tarthatnak a tanárok szeptemberben

Elolvasom

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szerint akár többnapos sztrájkot is tarthatnak a pedagógusok szeptemberben, ha a kötelező óraszámok esetében a rosszabbik forgatókönyv valósul meg; Mendrey László erről az Elvesz(teget)ett illúziók címmel rendezett tanévzáró sajtótájékoztatón beszélt, kedden Budapesten.

Közoktatás Eduline

Sztrájkolhatnak a tanárok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Elolvasom

Sztrájkbizottságot hoztak létre a pedagógus szakszervezetek Miskolcon, mert csaknem 500 millió forinttal kevesebb jut az idén oktatásra, és attól tartanak csökkenni fog a tanári fizetés. Az érdekképviseletek a jövő hét elején döntenek arról, demonstrálnak-e - írta az Észak-Magyarország csütörtökön.

Felsőoktatás Eduline

Áll a bál az egyetemeken: szalonnával és savanyúsággal tiltakoznak a diákok

Elolvasom

Több mint huszonötezer romániai egyetemista és főiskolás tüntetett hétfőn Bukarestben, Temesváron, Gyulafehérváron és Marosvásárhelyen – a hallgatók a decemberben elfogadott új oktatási törvény ellen tiltakoztak, amely kizárja őket a felsőoktatási intézményeket vezető szenátusokból. Ukrajnában is demonstrálnak a diákok, ott az oktatási miniszter távozását és az új felsőoktatási törvény tervezetének visszavonását követelik.

Közoktatás Edupress

Még ebben a tanévben sztrájkolhatnak a tanárok, ha nem kapnak fizetésemelést

Elolvasom

Bár elsősorban a megegyezésben bízik a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), ha a kormány jövőre nem emeli a pedagógusbéreket, akkor a sztrájk és a tüntetés lehetőségét sem zárják ki - olvasható a Magyar Nemzetben. Mendrey László, a PDSZ elnöke szerint négy-öt százalékos bérkorrekcióra lenne szükség, az egyeztetések érdekében pedig az új közoktatási törvény mielőbbi nyilvánosságra hozatalát kérik.

Felsőoktatás Edupress

Gimnazisták és egyetemisták is csatlakoztak a francia sztrájkhoz

Elolvasom

Gimnazisták és egyetemisták is csatlakoztak a franciaországi sztrájkhoz, melyben a tüntetők a nyugdíjreform ellen vonultak utcára. Október 12-én összesen 244 városban tartottak utcai felvonulásokat, a szakszervezetek szerint hárommillióan, a rendőrség szerint egymillióan csatlakoztak az akcióhoz - írja a hirszerzo.hu.

Közoktatás Edupress

Sztrájk Romániában: nem osztályoznak az iskolákban

Elolvasom

Folytatódnak a pedagógusok tiltakozó akciói Romániában: március 22-től nem osztályoznak az iskolákban, március 25-én nagygyűlést, április 22-én pedig egynapos országos sztrájkot tartanak. A kormány ígéretei ellenére folytatódó megmozdulásokról március 18-án, csütörtökön döntött közösen a Szabad Tanügyi Szakszervezet, az Országos Tanügyi Szövetség, a Spiru Haret és az Alma Mater Szakszervezet - írja a kitekinto.hu.

Közoktatás MTI

Sztrájkolnak a tanárok az érettségi alatt Romániában

Elolvasom

Bizonytalanságban kezdődtek Románia egész területén hétfőn az érettségi vizsgák, mivel a vizsgáztató és felügyelő tanárok javadalmazását felére csökkentette a bukaresti oktatási minisztérium, s emiatt a vizsga menetét felboríthatja egy esetleges pedagógussztrájk.

Közoktatás Edupress

Elmarad a közszféra januárra tervezett sztrájkja

Elolvasom

"Az Oktatási és Kulturális Minisztérium üdvözli az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Magyar Köztársaság Kormánya között december 19-én létrejött megállapodást, amely garantálja a munkabékét a köz- és felsőoktatás, valamint a kultúra területén is" - közölte a szaktárca.

1 2 3 4 5 6 7 8 9