Közoktatás Eduline

A szülők is sztrájkot szerveznek

Elolvasom

A Facebookon próbálják meggyőzni a szülőket, hogy a tanárok melletti szolidaritásként vegyék ki egy napra a gyereküket az iskolából. Szerintetek jó ötlet, hogy titeket is bevonnának a tiltakozásba? A cikk végén szavazhattok.

Közoktatás Eduline

PDSZ: Lázár jobb, ha megtanulja, "azért a víz az úr"

Elolvasom

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, nem csóválhatja a farok a kutyát, így a tanárok se lázadozzanak a Klik ellen. A PDSZ erre úgy reagált:ilyen jelenség nincs, de azt a kormányzatnak is illő lenne megtanulni, hogy „azért a víz az úr”.

Közoktatás MTI

Tüntetésre és sztrájkra készül a Pedagógusok Szakszervezete

Elolvasom

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azonnali tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal a köznevelés területén nem halasztható korrekciókról - erről döntött hétvégén az érdekvédelmi szervezet kongresszusa. Arról is határoztak, hogy szükség esetén az utcai demonstrációtól, de akár a sztrájktól sem riadnak vissza.

Közoktatás Eduline

Sztrájkra készülnek a tanárok? Ezt már ők sem bírják

Elolvasom

Mérik a sztrájkhajlandóságot a Hívatlanul Hálózatban, és a pedagógus szakszervezetek is egyre keményebb fellépést szorgalmaznak a pedagógustársadalom érdekében. Ugyanakkor jelenleg épp nem készül – legalábbis nyilvánosan – egyetlen új, nagyszabású törvénytervezet sem, és a gondok nagy része már évek óta fennáll, újdonságot csak néhány, sokak számára bosszantó, de semmiképp sem kardinális változás jelent. Akkor mégis miért pont most áll úgy, hogy megmozdulnak a tanárok? Úgy tűnik, hogy most kezd betelni a pohár, és most ütköznek ki a több éve halmozódó gondok. Összeszedtük, hogy pontosan mik is ezek.

Közoktatás Eduline

Kollégáikról vallottak a tanárok: már így is túl sokat keresnek?

Elolvasom

"Már így is nagyon sokat keresünk! Majdnem a másfélszeresét, mint a szomszédom árufeltöltőként, és a háromszorosát a közmunkásnak!" – a Hívatlanul Hálózat tanárokkal összeszedte a legtipikusabb válaszokat arra a kérdésre, hogy „miért nem teszel semmit a szerinted is rossz oktatáspolitikai változtatások ellen?” A fentihez hasonló válaszok születtek.

1 2 3 4 5 6 7 8 9