Közoktatás MTI

Izraelben a diákok kezdtek sztrájkba

Elolvasom

Kétnaposra tervezett sztrájkot kezdtek kedden az izraeli középiskolák felsőbb évfolyamai, mert a tanárok szakszervezete beszüntette az osztálykirándulásokat - jelentette a helyi közszolgálati rádió. Jogosítványt sem tudnak szerezni a fiatalok.

Közoktatás Eduline

Az érettségi sérthetetlen, kivárnak a szakszervezetek

Elolvasom

A pedagógusok sztrájkbizottsága az érettségikre tekintettel kivár a kormány lépésére, hogy a sztrájkot követően engednek-e álláspontjukból és megegyeznek-e a tiltakozókkal az oktatási rendszer reformjáról. A szakgimnáziumi képzés átalakítása és a természettudományos tárgyak megnyírása viszont csak olaj a lobogó tűzre.

Közoktatás Unyatyinszki György

Nagyot mondana a Klik, de ezt mindenki tudja

Elolvasom

A sztrájk miatt előfordulhat, hogy néhány helyen be kell pótolni az elmaradt órákat, a Klik viszont szeretne nagyot mondani, ezért közölték, hogy a tananyagot mindenhol be kell pótolni. Még jó, hiszen ez a törvény, viszont erre sok lehetősége van a tanároknak.

Közoktatás Unyatyinszki György

Erre futotta a sztrájk során

Elolvasom

Minden harmadik intézményben folyt sztrájk, de többen is lehettek volna, ha egyeseknek "anyagi megfontolásból", vagyis pénzügyi helyzetük miatt nem kellett volna felvenni a munkát. Ez is mutatja a tanárok kiszolgáltatottságát, hogy egyeseknek egy napi bérük is rengeteget számít, de a szakszervezetek sincsenek jobb helyzetben.

Közoktatás Eduline

Videó - Ezer arca volt a sztrájknak

Elolvasom

Bár nem volt teljesen egységes a tanárok szerdai sztrájkja a közelgő év vége és az érettségik miatt, mégis évtizedek óta nem volt ilyen nagy számú pedagógussztrájk. A résztvevők számát egy tisztességes utcai demonstráció is megirigyelné. Sok iskola kongott az ürességtől.

1 2 3 4 5 6 7 8 9