Közoktatás Eduline

Jászladány: szeptembertől ismét két iskola működik

Elolvasom

Szeptembertől az önkormányzati mellett az alapítványi általános iskola is tovább működhet Jászladányban, csupán az önkormányzatnak meg kell szüntetnie a két intézmény közötti fizikai elkülönítést - közölte a Dankó István, a település független polgármestere a Legfelsőbb Bíróság (LB) június végén felülvizsgálati eljárásban hozott jogerős ítéletéről.

Közoktatás Edupress

Szegregációs per miatt nem indul el egy győri iskola első osztálya

Elolvasom

Szeptembertől nem indíthat első osztályt a győri Kossuth Lajos Általános Iskola - határozott a bíróság nemrég az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány által indított perben. Mohácsi Erzsébet, az alapítvány vezetője az Edupressnek elmondta: másfél éve tart az eljárás a 99 százalékban cigány fiatalokat oktató intézmény ellen. Győr alpolgármestere szerint az iskola munkájának ellehetetlenítésén dolgozik az alapítvány. Megjegyezte: 800 milliós elvonással szembesül az önkormányzat a normatív támogatás csökkentésével.

Közoktatás Eduline

Kirekesztik a szegregációt?

Elolvasom

Folytatódik az állami fenntartású iskolákról szóló javaslat szakmai egyeztetése, ennek keretében Hiller István oktatási és kulturális miniszter 2009. március 5-én a szülői szervezetekkel tárgyalt. A megbeszélésen az Országos Szülői Érdekképviseleti Tanács tagszervezetei vettek részt, mint kiderült: egyaránt támogatják az állami fenntartású iskolák létrehozását – olvasható az Oktatási és Kulturális Minisztérium közleményében.

Közoktatás Eduline

Hétvégén is lesz oktatás?

Elolvasom

Napjaink egyik égető kérdése a szegregáció, amelyre született is egyfajta megoldás: legyenek az iskolák egész nap nyitva, még hétvégén is, ezáltal közösségbe kovácsolódnak a különböző vallású, vagy eltérő népcsoportokhoz tartozó diákok.

1 2 3 4 5