Felsőoktatás Eduline

Ezek a legjobb bölcsészkarok: itt a legfrissebb rangsor

Elolvasom

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem két kara vezeti a hallgatói kiválóság alapján összeállított listát a bölcsészképzés területén – derül ki a HVG Diploma 2016 rangsorából. Az oktatói kiválóság mérésénél a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkara végzett az élen.

Közoktatás MTI

Itt a döntés: így vonják össze a szegedi gyakorlóiskolákat

Elolvasom

Döntött az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) jelenleg Ságvári Endre nevét viselő gyakorló általános iskolájának és gimnáziumának összevonásáról. Az új intézmény neve a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola lesz - közölte a felsőoktatási intézmény szóvivője.

Felsőoktatás MTI

Nem tetszik az orvosi karok átalakításának ötlete a rektoroknak

Elolvasom

A pécsi, a debreceni, a szegedi és a budapesti Semmelweis Egyetem rektora elkötelezett minden olyan megoldás mellett, amellyel az orvosképzés a jelenleginél is jobb szintet érhet el, stratégiai terveiktől azonban jelentősen eltér az orvosképző karok „kimetszésének” gondolata, illetve egy „összeerőszakolt intézményi konstrukció” létrehozása.

Felsőoktatás MTI

Ismét tarolt az SZTE a zöldegyetemek rangsorában

Elolvasom

Javított helyezésén a zöldegyetemek - az Indonéziai Egyetem által összeállított és pénteken nyilvánosságra hozott - világrangsorában a Szegedi Tudományegyetem, amely ezúttal a 19. helyezést érte el - tájékoztatta Újszászi Ilona szóvivő az MTI-t.

1
5 6 7 8 9
14