Felsőoktatás Eduline

Ragaszkodik a szegedi HÖK a túlkoros elnökéhez

Elolvasom

Mint szerdán kiderült, könnyen lehet, hogy távoznia kell a szegedi hallgatói életben 12 éve szerepet vállaló Török Márk EHÖK-elnöknek egy őszi új jogszabály miatt. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat szerint viszont még nem járt le Török ideje, bíróságra is mennek, ha kell.

Felsőoktatás Eduline

Évtizedes höközés után léptethetik le a szegedi HÖK-vezért

Elolvasom

Török Márk 2004-ben kezdte meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen, kisebb megszakításokkal azóta folyamatosan vezető pozícióban volt a hallgatói önkormányzatban. Egy becsempészett törvénymódosítás viszont szeptember óta tiltja, hogy valaki négy év höközés után is maradhasson, őt pedig a szabály érvénybe lépése után választották meg. Minden véget ér egyszer?

Felsőoktatás Eduline

Újabb gravitációs hullámokat érzékeltek a kutatók

Elolvasom

2015. december 26-án magyar idő szerint reggel 04:38:53-kor a LIGO (Laser Interferometer Gravitational-wave Observatory ) második alkalommal figyelt meg gravitációs hullámokat - a téridő szövetének fodrozódásait - ezt hivatalosan ma jelentették be. Az első bejelentés óriási szenzáció volt még februárban. A LIGO kutatásában magyarok is részt vesznek.

Felsőoktatás MTI

Nemzetközi díjat kaptak szegedi oktatók

Elolvasom

A Szegedi Tudományegyetem három oktatójának, valamint bécsi kutatótársuknak ítélte oda a Reliable Computing elnevezésű nemzetközi szaklap szerkesztőbizottsága a Moore-díjat egy közelmúltban megjelent cikkükért - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága hétfőn az MTI-t.

Közoktatás Eduline

Szegeden "munkajogi kategória" a tiltakozás, de nem büntetnek

Elolvasom

Másodízben kerestük meg a gyakorlóiskolákat működtető felsőoktatási intézményeket, ezúttal szerdán az intézményeikben is tiltakozó pedagógusok kapcsán érdeklődtünk az egyetemek hozzáállásáról a közoktatás problémái kapcsán. Egyelőre tartanak a választól, mint a tűztől, az viszont kiderült, hogy Szegeden munkajogi következménye lehet a polgári engedetlenségnek.

1
4 5 6 7 8
14