Felsőoktatás Eduline

A politika is beletenyerelt a szegedi EHÖK elnök ügyébe

Elolvasom

Miután a túlkoros hallgatói elnök, Török Márk sejtelmesen az egyetemi vezetés korrupciós ügyeire utalt, a Párbeszéd Magyarországért feljelentést tett hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanújában. A párt szegedi szervezete szerint Töröknek is mennie kell, illetve azt kérik, hogy fedje fel a bizonyítékait.

Felsőoktatás Unyatyinszki György

Ne feledkezzünk meg a túlkoros debreceni EHÖK-elnökről sem

Elolvasom

Körösparti Péter pár éve azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy ő lett a HÖOK legidősebb elnöke a DE EHÖK mellett. 12 év höközés után ő biztosan nem folytatja hökös munkáját. Utódja, Bognár István Ádám sem sokáig maradhat, sőt, könnyen lehet, hogy jogszerűen meg sem kezdheti elnöki munkáját.

Felsőoktatás Eduline

A dékán szerint a szegedi EHÖK egy karikatúra

Elolvasom

A Szegedi Tudományegyetem általános orvoskarának dékánja szerint Török Márk EHÖK-elnök úgy él az egyetemen, hogy csak azt nem csinálja, amiért mások egyetemre mennek. Egy másik dékán, az egyetem korábbi rektora szerint a túlkoros elnök nem fog lemondani, inkább bíróságra megy.

Felsőoktatás Eduline

Ragaszkodik a szegedi HÖK a túlkoros elnökéhez

Elolvasom

Mint szerdán kiderült, könnyen lehet, hogy távoznia kell a szegedi hallgatói életben 12 éve szerepet vállaló Török Márk EHÖK-elnöknek egy őszi új jogszabály miatt. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat szerint viszont még nem járt le Török ideje, bíróságra is mennek, ha kell.

Felsőoktatás Eduline

Évtizedes höközés után léptethetik le a szegedi HÖK-vezért

Elolvasom

Török Márk 2004-ben kezdte meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen, kisebb megszakításokkal azóta folyamatosan vezető pozícióban volt a hallgatói önkormányzatban. Egy becsempészett törvénymódosítás viszont szeptember óta tiltja, hogy valaki négy év höközés után is maradhasson, őt pedig a szabály érvénybe lépése után választották meg. Minden véget ér egyszer?

Felsőoktatás Eduline

Újabb gravitációs hullámokat érzékeltek a kutatók

Elolvasom

2015. december 26-án magyar idő szerint reggel 04:38:53-kor a LIGO (Laser Interferometer Gravitational-wave Observatory ) második alkalommal figyelt meg gravitációs hullámokat - a téridő szövetének fodrozódásait - ezt hivatalosan ma jelentették be. Az első bejelentés óriási szenzáció volt még februárban. A LIGO kutatásában magyarok is részt vesznek.

1
4 5 6 7 8
15