Felsőoktatás MTI

Két új felsőoktatási intézménnyel indul a tanév

Elolvasom

Önálló intézményként, Testnevelési Egyetem néven működik szeptember 1-jétől a Semmelweis Egyetemről leváló testnevelési és sporttudományi kar, és hétfőtől működik az állami fenntartású Pető András Főiskola is, amely a - szintén főiskolaként működő - Pető intézet feladatait veszi át.

Felsőoktatás MTI

Decemberig nem lesz rektora a Testnevelési Egyetemnek

Elolvasom

Várhatóan december közepén léphet hivatalba a Semmelweis Egyetemről leváló és új intézményként létrejövő Testnevelési Egyetem rektora, addig Sterbenz Tamás egyetemi docens irányítja az intézményt - közölte a felsőoktatási államtitkárság az MTI kérdésére csütörtökön.

Felsőoktatás Eduline

Megint feldarabolnák a Corvinust

Elolvasom

Legutóbb két éve volt terítéken, most ismét előkerült a Budapesti Corvinus Egyetem feldarabolásának ötlete. Emellett Orbán Viktor egy budapesti szuperegyetemet is létrehozna az ELTE, a BME és a Semmelweis összegyúrásával.

Felsőoktatás MTI

Kormányzati támogatás nélkül csődbe mehet a Testnevelési Egyetem?

Elolvasom

Jelentős kormányzati támogatás nélkül csődbe megy a Semmelweis Egyetemből kiváló Testnevelési Egyetem, a sportért felelős államtitkárság asztalára ugyanakkor már letettek egy tizenhétmilliárd forintos fejlesztési koncepciót, amiről egyeztetés zajlik - erről Rodák Zsolt, a jelenleg még karként működő intézmény dékánja beszélt a Magyar Nemzetnek.

Felsőoktatás MTI

Önálló lesz a testnevelési egyetem

Elolvasom

A humántárca az új ciklusban bevezetné a kancellária-rendszert és kivenné a Semmelweis Egyetemből a testnevelési egyetemet, mert önállósítani akarja - írja a Népszabadság a birtokába került tervezetre hivatkozva.

1 2 3 4 5 6 7
10