Felsőoktatás MTI

Fantasztikus felfedezést tettek magyar kutatók

Elolvasom

Az agysérülés gyógyításának lehetőségeit segítheti a Semmelweis Egyetem kutatóinak felfedezése, akik olyan új idegsejtcsoportot írtak le az agyvelőben, amelyek arra szolgálnak, hogy egy adott célterület felé irányítsák az újonnan képződő sejteket - közölte az egyetem és az MTA kedden az MTI-vel.

Felsőoktatás eduline/mti

Összefogással spórolnak az egyetemek a számlákon

Elolvasom

A Semmelweis Egyetem felhívására számos egyetem fogott össze - akikhez a többi is fokozatosan csatlakozott -, hogy közösen fizessék a számlákat, mára 25 intézményből áll a tömörülés. Az egyik legnagyobb nyertese az új módszernek a Szegedi Tudományegyetem.

Felsőoktatás MTI

Felújítják a SOTE épületeit

Elolvasom

Több mint négymilliárd forintos támogatás révén a Semmelweis Egyetem kilenc épülete - közte több klinika és kollégium - újul meg energetikai szempontból - közölte az egyetem az MTI-vel.

Közoktatás Eduline

A hét hírei: ezek lettek a legjobb egyetemek, a tanárok pedig már Orbánnal leveleznek

Elolvasom

A héten kiderül, melyek a legjobb egyetemek és főiskolák, ugyanis megjelent a HVG Diploma 2016 kiadvány. Kemény szavakat használt, és gyakorlatilag sztrájkkal fenyegetett a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, de a héten már a doktori iskolákban oktatók is felháborodott levelet tettek közzé. Ezek voltak a hét legfontosabb eseményei.

1 2 3 4 5 6 7 8 9