Felsőoktatás eduline/mti

Összefogással spórolnak az egyetemek a számlákon

Elolvasom

A Semmelweis Egyetem felhívására számos egyetem fogott össze - akikhez a többi is fokozatosan csatlakozott -, hogy közösen fizessék a számlákat, mára 25 intézményből áll a tömörülés. Az egyik legnagyobb nyertese az új módszernek a Szegedi Tudományegyetem.

Felsőoktatás MTI

Felújítják a SOTE épületeit

Elolvasom

Több mint négymilliárd forintos támogatás révén a Semmelweis Egyetem kilenc épülete - közte több klinika és kollégium - újul meg energetikai szempontból - közölte az egyetem az MTI-vel.

Közoktatás Eduline

A hét hírei: ezek lettek a legjobb egyetemek, a tanárok pedig már Orbánnal leveleznek

Elolvasom

A héten kiderül, melyek a legjobb egyetemek és főiskolák, ugyanis megjelent a HVG Diploma 2016 kiadvány. Kemény szavakat használt, és gyakorlatilag sztrájkkal fenyegetett a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, de a héten már a doktori iskolákban oktatók is felháborodott levelet tettek közzé. Ezek voltak a hét legfontosabb eseményei.

Felsőoktatás MTI

Nem tetszik az orvosi karok átalakításának ötlete a rektoroknak

Elolvasom

A pécsi, a debreceni, a szegedi és a budapesti Semmelweis Egyetem rektora elkötelezett minden olyan megoldás mellett, amellyel az orvosképzés a jelenleginél is jobb szintet érhet el, stratégiai terveiktől azonban jelentősen eltér az orvosképző karok „kimetszésének” gondolata, illetve egy „összeerőszakolt intézményi konstrukció” létrehozása.

1 2 3 4 5 6 7
10