Érettségi-felvételi Eduline

Milyenek lesznek a 2012-es ponthatárok a műszaki alapszakokon?

Elolvasom

Összesen 10 560 ösztöndíjas hallgatót vehetnek fel idén a műszaki alapszakokat indító egyetemek és főiskolák – a felvételizők jól jártak a 2012-es keretszámok korrigálásával, a műszaki BSc-képzések ugyanis plusz 2400 helyet kaptak, így valószínűleg nem lesz jelentősebb ponthatáremelés idén. Nézzük, milyenek voltak a 2011-es ponthatárok a legnépszerűbb képzéseken.

Érettségi-felvételi Eduline

Hány ponttal lehet bekerülni az ELTE-re, a BME-re, a Semmelweisre és a Corvinusra?

Elolvasom

Hány pont kellett 2011-ben az ELTE, a BME, a Semmelweis Egyetem és a Corvinus legnépszerűbb alapképzéseihez? Mi határozza meg a 2012-es ponthatárokat? Három hét van a ponthatárhúzásig, úgyhogy sorra vesszük az intézményeket, és megpróbáljuk megtippelni, hány ponttal lehet majd bekerülni a legtöbb felvételizőt vonzó alapszakokra.

Érettségi-felvételi Czervan Andrea

Ilyenek lesznek a 2012-es ponthatárok: több szakra szinte lehetetlen bekerülni

Elolvasom

Emelt szintű érettségi, ötös átlag és nyelvvizsga nélkül idén lehetetlen bekerülni államilag támogatott jogi és gazdasági képzésekre – a gazdasági alapszakok keretszámát ugyanis kilencvenöt, a jogászképzését pedig nyolcvannyolc százalékkal vágta vissza a kormány januárban. A felvételizők az esélytelenek nyugalmával várják a ponthatárhúzást.

1 2 3